Bourgogne Épineuil
Appellationen producerar tre viner: vanligtvis röda viner av Pinot Noir, vita viner av Chardonnay och ibland rosé på pinot noir och pinot gris. Den totala produktionen av röda och rosé uppgår till…
Coteaux d’Aix-en-Provence
Fullständig AOC status erhölls i December 1985. Coteaux d’Aix-en-Provence viner är rosé, röda och vita, i den ordningen av betydelse. Rosé och röda är gjorda på en komplex blandning av Grenache, Syrah,…
Swartland
W.O. Swartland som är holländska och betyder ”det svarta landet” är en stor vinregion 65 kilometer norr om Kapstaden i västra Kapprovinsen i Sydafrika. Här odlade man från början främst vete men…
Montalcino
Kullarna runt Montalcino får en större mängd solljus under året jämfört med andra områden i Toscana; samtidigt är klimatet stadigt och milt. Frost, som kan vara skadligt för vinrankorna, är sällsynt. Temperaturen…
Terra Alta
Terra Alta är en spansk DO som ligger i västra delen av provinsen Tarragona i Katalonien och omfattar 12 kommuner. Som namnet antyder (Terra Alta = hög mark) ligger området i bergen….
Bandol
De röda vinerna (2/3 av produktionen) är mörka, kraftfulla, tanninrika, och fulla med kryddor och frukt. I smaken hittar man svarta vinbär, viol, kanel, vanilj, örtkryddor och ibland tryffel. Huvudruvan är Mourvèdre…
Chateauneuf-Du-Pape
Distriktet är på cirka 3 350 ha och producerar cirka 12 miljoner flaskor per år. Châteauneuf-du-Pape finns både som röda viner (ungefär 95% av produktionen) och vita viner (ungefär 5%). Roséviner är…