Bourgogne Epineuil

Appellationen producerar tre viner: vanligtvis röda viner av Pinot Noir, vita viner av Chardonnay och ibland rosé på pinot noir och pinot gris. Den totala produktionen av röda och rosé uppgår till 3 990 hl medan det produceras enbart 330 hl vitt vin. De vita vinerna har en vacker palett av smaker: rik frukt av persika och mango och i doften, aromer av flinta. Dessa viner är torra, krispiga och välbalanserade. Rosévinerna är fräscha och flexibla utan brist på vitalitet. Precis som de röda vinerna kännetecknas de av sin mångfald aromer av röd och svart frukt med toner av peppar, med en sammetslen konsistens och behagliga tanniner.

Bourgogne Épineuil är en liten men unik vinregion belägen i norra Bourgogne, Frankrike. Området är känt för sina eleganta och kraftfulla viner, som utgörs av en särskild druva. Låt oss utforska denna lilla men fascinerande region.

Geografi

Bourgogne Épineuil är belägen i departementet Yonne i norra Bourgogne. Regionen täcker endast 200 hektar och har en varierad topografi, med höjder som sträcker sig från 160 till 300 meter över havet. Marken består av kalksten och lera, och är ofta täckt av sten.

Druvor i Bourgogne Épineuil

I Bourgogne Épineuil används huvudsakligen en druva för att producera vin – Pinot Noir. Denna druva ger vinerna en kraftfull och elegant smak med en delikat kryddighet och toner av röda frukter. Vissa vingårdar i området odlar också den vita druvan Chardonnay, som ger vita viner med citrus- och mineraltoner.

Viner från Bourgogne Épineuil

Vinerna från Bourgogne Épineuil är kända för sin höga kvalitet och elegans. De röda vinerna är kraftfulla och har en smak av röda frukter, lakrits och kryddor. De vita vinerna har en frisk syra och är fyllda med toner av citrus och mineraler.

Vinodlare

Regionen har ett antal små vinodlare som är engagerade i att producera högkvalitativa viner. Många av dessa familjeägda vingårdar använder traditionella metoder för att producera sina viner och tar stor omsorg om varje steg i processen.

Frågor och svar om Bourgogne Épineuil

Vilken druva används mest i viner från Bourgogne Épineuil?

– Pinot Noir är den främsta druvan som används för att producera vin i regionen.

Vilken typ av mark finns i Bourgogne Épineuil?

– Marken består främst av kalksten och lera, täckt med sten.

Vilka smaker kan man förvänta sig i vinerna från Bourgogne Épineuil?

– Röda viner har smak av röda frukter, lakrits och kryddor, medan vita viner har en frisk syra och smak av citrus och mineraler.

Vilken typ av vinodlare hittar man i Bourgogne Épineuil?

– Regionen har många små familjeägda vingårdar som fokuserar på att producera högkvalitativa viner.

Vilken annan druva än Pinot Noir används för att producera vin i Bourgogne Épineuil?

– Vissa vingårdar i området odlar också Chardonnay-druvan för att producera vita viner.