Blogg,

Concealed Wines jobbar med producenter världen över. Vårt mål är att erbjuda svenska marknaden genuina och kvalitativa produkter från all världens hörn. Vi jobbar med små/medelstora producenter som lägger ner sin tid och själ i att producera unika drycker. Vi som jobbar på Concealed Wines älskar vin! Vi hoppas ni hittar det ni söker på vår hemsida.

Detta är vår blogg som vi uppdaterar regelbundet med nyheter.

Less is more – den optimala matchningen

Less is more – den optimala matchningen

Det är ofrånkomligt. Jura är Frankrikes minsta vinregion men alla gånger det mest pittoreska området som ligger mellan Bourgogne och de schweiziska Alperna. Och här gör man vansinnigt spännande viner och ostar! Lite övergripande info: De fyra världsberömda appellationerna i Jura AOC är Côtes du Jura, Arbois,

Läs Mer

Quiz baserad på vad DU tycker ….

Quiz baserad på vad DU tycker ….

När man pratar med vinentusiaster som gillar rött vin, så brukar det för det mesta inte vara något problem att välja och hitta sin speciella favoritdruva eller en specifik vinstil. Ofta står druvorna Pinot Noir, Nebbiolo och amarone-druvan Corvina högt i kurs och vinstilar som vi svenskar

Läs Mer

I natt jag drömde ….

I natt jag drömde ….

Jag drömde om att jag klättrade runt mellan vinrankor i något mystiskt vinland, långt, långt borta i fjärran, ett land som få hade hört om men som var jättetrendigt. Det var jättetyst, man hörde bara vinlöven prassla, men var man en äkta vinentusiast, då var det absolut

Läs Mer

Köttiga och magiska Bordauxviner

Köttiga och magiska Bordauxviner

Varje år visar vinmakarna i Bordeaux-regionen vad de har åstadkommit på cirka 120 000 hektar och vi har nöjet prova deras fylliga och fruktiga, mestadels röda viner med magiska druvblandningar. En komplex konst som vinmakarna i Bordeaux förfinat under årens lopp och där man blandar enskilda druvor

Läs Mer

A taste of Chardonnay…

A taste of Chardonnay...

Bakom dörren ovan bodde den franska kemisten och biologen Louis Pasteur på mitten av 1800-talet, ni vet han med pastörisering… Han föddes i Dole och bodde i Arbois, i vinregionen Jura i östra Frankrike, mellan Bourgogne och Schweiz. Jura är en av de minsta vinregionerna i Frankrike

Läs Mer

Med veteranbil genom Gascogne …

Med veteranbil genom Gascogne …

Vi ska parata Armagnac! Ni vet den där franska brandyn som inte generellt inte faller svensken på läppen. Varför har vi så svårt för Armagnac i Sverige och även konjak för den delen? Jag tycker det är supertrist! Konjak är en mer allmänt känd produkt, medan Armagnac

Läs Mer

Vilken öl dricker du nu?

Vilken öl dricker du nu?

Jag sitter här och häller upp en något grumlig röd ale i glaset och blir alltid lite konfunderad när jag ska välja glas för fina ölsorter. Förstår inte riktigt varför, eftersom jag ändå alltid griper efter ett av de fina runda, stora tulpanglasen som står i glasskåpet.

Läs Mer

Hej, mitt vinterland!

Hej, mitt vinterland!

Oj, 25 dagar till julafton bara! Det har till och med börjat snöa nu när det är 1:a advent och alla julmarknader öppnar sina stånd. Ändlösa diskussioner om ”ska vi ha en gran i år?” …  nä, jo, ja … och så faller man ändå för att

Läs Mer

Världens bästa pizzavin!

Världens bästa pizzavin!

I 40 DOC- och 3 DOCG-områden odlas den och på en yta mer än 300 km lång från Adriastiska havet ända till bergiga Arpenninerna. Den finns över hela centrala och södra Italien. Jag menar förstås den blå druvan Montepulciano! Man kan säga att Montepulciano är Abruzzos svar

Läs Mer

Tillbaka till framtiden…

Tillbaka till framtiden...

Blir något nostalgisk när jag tänker på den mest kända av italienska viner, Chianti. Rött vin, rutiga borddukar, droppande vaxljus i bastflaska – 60-talet revisited. Ett Lady & Lufsen-vin som man kan dricka till i princip allt spaghetti, köttbullar, korv, grillad kotlett eller pizza… Det var alltid

Läs Mer

Ostomaner! Se hit!

Ostomaner! Se hit!

Jamie Oliver har gjort det. Gordon Ramsay har gjort det. Chef John på Food Wishes har gjort det. Och hur många fler har inte har gjort det? Jag pratar förstås om att laga en krämig, bakad Brie som fransmännen kallar för Brie en Croûte med allehanda läckerheter på

Läs Mer

Välkommen till Málaga!

Välkommen till Málaga!

Omslagsbild: Jonas Denil Många åker gärna på en helgtrip till Barcelona men egentligen är det Málaga som är en perfekt stad att spendera sin weekend i. Málaga är den största staden på Costa del Sol och här finns massor av aktiviteter att göra, besöka häftiga konstmuseer, shoppa,

Läs Mer

Delad glädje är dubbel glädje!

Delad glädje är dubbel glädje!

Det kom ett stolt mejl från en av våra vinproducenter, den mysiga familjevingården Torre Zambra som ligger i den lilla pittoreska byn Villamagna och förser Sverige med det goda rödvinet Madia Montepulciano d’Abruzzo. Detta vin har på kort tid blivit en storsäljare i Sverige, men faktiskt även

Läs Mer

Bli en Lambrusco-entusiast!

Bli en Lambrusco-entusiast!

Ur den mörka glasflaskan hälldes ett rött pärlande vin i glaset, så tät i färgen att även bubblorna var mörklila. En klunk, kanske två. Fruktigt, men inte sött. Kort sagt: fantastiskt! Jag blev kär i Lambrusco omedelbart.   Lambrusco har funnits lika länge som Emilia- Romagna har

Läs Mer