vinresa - omslag provning

Vinresa? Boka din vinresa enkelt på Tui och vinprovning & vingårdsbesök på winetourism.com denna säsong! Vi kör på!

Nu erbjuder världens största turistkoncern, researrangören TUI tillsammans med vårt svenska systerföretag den internationella upplevelseplattformen WineTourism.com möjligheten att boka ger din möjlighet att boka din vinresa med provningar och guidade utflykter till några av de mest populära vindistrikten i världen till deras mest populära resmål, bland annat Mallorca, Sicilien, Barcelona och Kanarieöarna.

Upplevelsebaserat resande och ”gastroresor” med mat och vin i fokus var en av de starkaste resetrenderna 2023 och allt pekar på att trenden kommer att växa sig allt starkare framöver. Våra vinupplevelser är ett jättebra sätt att bekanta sig med den lokala matkulturen och riktar sig lika mycket till dig som besökt vingårdar tidigare som den nyfikna nybörjaren som aldrig varit på en vinprovning, säger Tommy Serban, kommersiell direktör på TUI.

Det finns en stor och växande efterfrågan på vinresor, vårt mål är att möjliggöra dessa upplevelser för en bredare målgrupp. Att besöka en vingård är att uppleva ett lands mat, kultur och landskap, något som inte bara vinkunniga kan njuta av. Flera av våra populäraste resmål ligger nära städer så som Penedès utanför Barcelona och vindistriktet Lazio utanför Rom. Även på traditionella solresemål som Kanarieöarna och Cypern finns det enastående vinupplevelser, menar Niklas Ridoff, vd på WineTourism.com.

vinresa surfing
Vinresa med surfing

Ett exempel på en vinresa till Portugal

Vinresa till Quinta da Folgorosa i vinregionen Lisboa, nordväst om Lissabon.

Funderar du på en vinresa och att semestra och samtidigt röra på dig i solen? Här får du ett klockrent tips om du söker en mer aktiv semester med härligt vis och god mat. Vi beger oss till Quinta da Folgorosa och Lindeborg Wines en av vingårdarna strax nordväst om Lissabon ägs av den svenska affärsmannen Thomas Lindeborg och sonen Gustav som 2018 startade en portugisisk vinfirma för att producera varierande utbud av fantastiska viner. På din vinresa bor du på ett snyggt eko-hotell, äter på en förstklassig finrestaurang, får guidning i vingården och provsmakning av goda viner På fritiden njuter du av en tuff relax-oas som vinfamiljen Lindeborg själva har designat, härliga Surfers Lodge Peniche. Semestern kan inte bli bättre!

Här har du direktlänken till vinresor på Tui!

vinresa etiketter

Vinresa! Här är två viner från Thomas Lindeborg som du redan nu kan prova!

Folgorosa Tinto, 2016 /nr 79498 – 122:- Folgorosa Tinto är ett elegant rödvin från 2016, en årgång som fått en guldmedalj för årgången 2016 i den internationella tävlingen Mundus Vini.  Ett solmoget, lätt, rött vin på de bästa druvor från medelhavet. Smakfull och snygg skapelse med fin balans och trevligt avslut.

Folgorosa Branco, 2020 / nr 54554 – 122:- Ekolgiska Folgorosa Branco är ett krispigt, torrt och friskt vin som ger associationer till njutbar Sauvignon Blanc. Mineraliskt, citrus, toppas med en smörig ton med anis och gräddkola. Uppfriskande och törstsläckande vin – och man får mycket vin för pengarna!

Båda vinerna finns i bolagets beställningssortiment.

Vinresa Frågor och svar

Hur länge har man odlat vinstockar i Portugal?

Man har odlat vinstockar i Portugal sedan ca 2000 f.Kr.

Vilka druvor är populära i Portugal?

De populäraste röda druvorna är Aragonez, Touriga Franca, Touriga Nacional, Castelão och Trincadeira. De populäraste vita druvorna är Fernão Pires, Loureiro, Arinto, Sírien och Alvarinho.

Vilka regioner i Portugal är kända för sin vinproduktion?

Några exempel på starka DOC-regioner i Portugal är Vinho Verde, Douro, Dão, Bairrada och Alentejo.

Varför valde familjen Lindeborg att satsa på vinproduktion i Portugal?

Familjen Lindeborg valde Portugal eftersom de trivs bra där och tycker om de portugisiska vinerna. De ville fortsätta tillverka autentiska, ekologiska viner i Portugal och producera viner som kompletterar varandra.

Vad är viktigt för Lindeborg Wines i deras vinproduktion?

För Lindeborg Wines är det viktigt att hålla sig till den traditionella portugisiska vintraditionen och utnyttja respektive regions terroir och förutsättningar. De strävar efter att producera småskaliga karaktäristiska boutiqueviner och jobbar mycket med hållbarhet och ekologisk produktion.

Läs om våra populära röda matviner:

Similar Posts