Moscato d`Asti Castîon

Letar du efter det perfekta sommarvinet med låg alkoholhalt som är sött, blommigt och uppfriskande? Letar du inte längre än Moscato d’Asti. Med sin friska sötma och milda bubblighet är detta vin den perfekta följeslagaren för varma sommardagar eller lätta måltider.

Moscato kommer från regionen Canelli, som historiskt sett är födelseplatsen för den första italienska mousserande vinet, Asti Spumante.Canelli är huvudstaden i vinregionen Monferrato, belägen i den vackra Piedmont-regionen i norra Italien, som gränsar till Frankrike och Schweiz.

Det som skiljer Moscato Asti från andra viner är dess unika produktionsprocess, som endast involverar en alkoholisk jäsning istället för de två som vanligtvis används för mousserande viner. Detta resulterar i en mycket låg alkoholhalt, vilket gör det otroligt lätt och lättdrucket. Dessutom kommer ökad sötma från en naturligt förekommande restsockerhalt.

En perfekt representation av detta vin är Moscato d’Asti från Castiôn San Martino di Soave Ernesto, som ligger i hjärtat av Soave-vinregionen och är en av de mest kända producenterna i området. Deras produktionsprocess betonar handplockade druvor och noggrann uppmärksamhet på detaljer, vilket resulterar i flera internationella utmärkelser.

Moscato d’Asti-druvorna på Castion odlas omgivna av kullar och berg, vilket ger optimalt skydd från klimatpåverkan. Endast Muscat-druvorna används i vinproduktionen, vilket ger det en karakteristisk blommig karaktär. Smaken inkluderar noter av fläderbär, päron, vit persika, fläderblomma, lime och honung.

Moscato d`Asti kan också kombineras perfekt med Kanelbullar.

Moscato d’Asti är det perfekta följeslagaren till lätta, kryddiga rätter som grönsakskarri eller söta desserter som panna cotta. Rätternas lätta kryddighet balanseras perfekt och kompletteras av sötman i Moscato. Oavsett om du njuter av det på egen hand eller parat med mat, är Moscato ett vin med en rik historia och växande popularitet som inte får missas.

Så, vänta inte, prova detta utsökta vin idag!

Frågor och svar om Moscato och Asti

Vad är speciellt med Moscato d’Asti? 

Moscato d’Asti har på grund av den specifika produktionsprocessen en lägre alkoholhalt än vanligt (cirka 5,5%) och en högre sockerhalt.

Var ligger Asti-regionen? 

Asti-regionen ligger i Piemonte, en vacker vinregion i nordvästra Italien.

Vad gör muskat druvan speciell?

Muskat druvan är en av de längst odlade druvsorterna av människan och används, till skillnad från de flesta andra druvor, både för vinframställning och som borddruva. Ursprungligen kommer druvsorten från vinregionerna runt Medelhavet.

Mer läsning

Similar Posts