Båtdags - omslag

Här i Stockholms skärgård böjar det bli båtdags. Varje helg drar lasset ner till havet och de som har båtplats börjar röja i båten.

Man märker stadigt att det blir varmare och hur vi har längtat efter vårens ankomst efter denna enormt kärva vinter. I helgen kommer vi att ha en heldag på båten. Koppla av, relaxa, äta långlunch och fylla på med lite godsaker ombord. Alltid redo!

Samma gäller väl nästan vårvinerna. Roséhyllan på Systemet börjar fyllas på med nya, fräscha viner och vi törstar efter rosé men även vita viner så klart. Lite krispigare, lite syrligare och lite lättare – så blir även vårt vinliv.

Premiär för en nya Systembutik i Åkersberga, på väg och nära till båtens plats. En solglimt här och där. Våren är verkligen i antågande!

Glad blir man därför till att priserna också verkar få en vårbris? Då behöver man packa lätt, laga enkelt samt känna och planera för första turen ut på havet.

Du har väl märkt att så här lagom till båtsäsongs start så har en hel del viner fått ett nedsatt pris? Jag tänkte tipsa om två av våra fräscha vita viner som är rejält nedsatta i pris, nästan till halva priset!  Plus: att man kan undvika de tunga glasflaskorna är förstås en glädje när man nu ändå kånkar ihjäl sig.

Båtdags med Piconico Chardonnay – då 89:- nu 48:-!

Detta är våran egna fruktiga och mycket populära Piconico Chardonnay som Simon utvecklat och provat tills den är perfekt tillsammans med den argentinske vinproducenten Luis Segundo Correas och hans vinmakare Daniel Mayorga som finns i Argentina, Mendoza. Vi har valt att sätta ner den rejält nu till våren.

Denna Chardonnay kommer i den lättare PET-flaskan och är en ren, torr och mycket välgjord Chardonnay – helt enkelt mycket fräscht och gott! Vinet är ett ungt, smakfullt och elegant och till 100% gjort av druvan Chardonnay och komponerat av syrliga äpplen, mogna päron samt ett stänk av citrus. Här finns också lätta toner av örter och honungsmelon men också med en smak av mineraliskt salta toner.

Till Piconico Chardonnay 2021| SB-nr: 2296

Båtdags med Falco Portuguese White Blend – då 91:- nu 48:-!

Producenten Quinta da Raza i nordöstra Portugal kommer det lätta och torra vinet Falco Portuguese White Blend för alla som älskar den fräscha och lättare vita stilen, endast 11,5%.

Ett smakfullt, druvtypiskt vitt vin, torrt och krispigt citronfärgat vin som uppvisar all den skärpa och friskhet som en bra vitt vin ska ha. Den portugisiska superdruvan Arinto samspelar med de traditionella druvorna Azal och Trajadura och skänker en genomträngande mineralitet och sälta.

Smakerna bjuder på honungsmelon, persika, örter och citrus och med en skön, ljus druvsötma i gommen. Här finns en fin aromatisk ton med en syrlig avspark i början som övergår till mer silkeslen och uttrycksfull bedårande torr vit örtig finish. Vinet är så friskt att det nästan känns spritsigt.

Falco Portuguese White Blend | SB-nr: 2808

Båda vinerna finns i det fasta sortimentet, bara att ta med sig när man går förbi och kommer förstås i den lättare, klimatsäkra PET-flaskan.

Koppla av ordentligt i helgen och njut av vinerna!

Similar Posts