grillvin Brother's mark.jpg - omslag

Letar du efter ett fenomenalt grillvin? Brother’s Mark Cabernet Sauvignon är en härlig Cabernet Sauvignon som lanseras idag!

Vad är det för druvor som gör en Bordeaux-blend? 

En Bordeaux-blandning är en sammansättning av de druvsorter som vanligtvis används för att tillverka de röda vinerna i Bordeaux. Och det är kombinationen av druvsorter som man menar. Det är förstås den stora röda druvan Cabernet Sauvignon som man pratar om i första hand och även den mest obligatoriska druvan i en schysst Bordeaux-blend. Sedan kan man blanda ett antal franska druvor som Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot, Malbec, Carménère samt även Cinsault och Carignan.

Nyinkomna Brother’s Mark Cabernet Sauvignon är ett mycket prisvärt rödvin av druvorna Cabernet Sauvignon samt Merlot, Cabernet Franc och Petit Verdot. Men det här vinet kommer inte från Frankrike utan görs hos familjeproducenten Pedroncelli Winery i Dry Creek Valley, Sonoma County, Kalifornien. Och där är det ett ganska mycket varmare klimat än på den europeiska kontinenten. Så trots att den röda Bordeaux-stilen är densamma, så skilje sig viner med den här kända blenden i sin profil. Pedroncelli Winery har lyckats förträffligt bra med att skapa en smakfull Bordeaux.

Grillvin – vilka är skillnaderna?

Det är inte bara solen, men även terroiren, jordmånen, vinmakaren, druvorna som gör att de kaliforniska vinerna ibland upplevs som tätare, rikare, frukt framåt-viner med härliga ekfatstoner bra lång eftersmak och förstås också en högre alkoholhalt än normalt i franska Bordeauxviner. Brother’s Mark Cabernet Sauvignon ligger på 14,8% i alkoholhalt vilket normalt också har den fördelen att vinet kan lagras några år, ¨ven om du kan grilla idag och dricka det!

grillvin brothers mark - flaska

Brother’s Mark Cabernet Sauvignon 2021

Djärva, fruktdrivna egenskaper! Förutom att vinet är mycket prisvärt så smakar man ett härligt, medelfylligt rödvin med en läcker fruktpalett av mörka sommarbär, som moreller, plommon och björnbär.  Man känner rika, mogna fruktsmaker i gommen rakt igenom. Detta toppas sedan av torkade örter som oregano och rostad espresso och man förnimmer en jordig ton. De runda tanninerna tar fram en fin, lång och smakfull finish av cederträ och valnötter. Ett mycket smakkomplext vin med bra struktur och fin syra! 

Frågor och svar

Vad är Cabernet Sauvignon för druva?

Cabernet sauvignon-druvan är en hybriddruva, ursprungligen bildad genom korsningen av cabernet franc (en röd druva) och sauvignon blanc (en vit druva). Cabernet sauvignon viner finns som soloviner och i blandningar.

Vad menas med Bordeaux-stil?

Bordeaux-röda viner är gjorda av druvor med mörkt skal och får sin röda färg och tanniner genom att skalen macereras i juicen, ger både smak och tanninstruktur.

Är Cabernet Sauvignon en Pinot Noir?

Nej två helt olika druvor, men också stilar på vin.
En Pinot Noir är ett elegant, tunt vin som har en delikat palett. En Cabernet Sauvignon är mer kraftfull och djärv.

Vad är en blend?

En blend är en process där man kombinerar olika druvsorter för att skapa en speciell stil och smak.

Vilka viner bör inte lagras?

Viner som ex.vis Rosé, Pinot Grigio och Sauvignon Blanc är de viktigaste vinerna man tänker på i första hand, när man pratar om vin som inte lagras så bra.

Läs om våra populära röda matviner:

Similar Posts