kvalitets-Pinot Noir Maray - omslagsbild

En ny kvalitets-Pinot Noir att prova!  Chilenskt vin har en lång historia som daterar tillbaka till 1500-talet när de spanska conquistadorerna tog med sig finns vitis vinifera vinstockar när de koloniserade regionen.

Med tiden så introducerades även de flesta vanliga franska vinvarianter som exempelvis Cabernet Sauvignon, Merlot, Carmenère och Cabernet Franc.

Pinot Noir en av de 12 mest odlade druvorna i Chile idag och mer än 4 000 hektar har planterats och de chilenska Pinot Noir-vinerna har lyckats enormt bra på exportmarknaden.

Pinot Noir är ju känd som en krävande druva men Chiles unika geografi som inkluderar både de höga Anderna, Stilla havsbriser och den torra Atacamaöknen skapar intressanta barriärer som skyddar från dåligt väder, farsoter och sjukdomar. Så Pinot Noir har goda förutsättningar att trivas väldigt bra.

Kvalitets-Pinot Noir i tillfälliga sortimentet på bolaget!

Passa på nu att prova Chilenska Maray Limited Edition Pinot Noir 2020 som finns tillfälliga sortiment i begränsade volymer under en kort tid.

Maray Limited Edition Pinot Noir 2020 kommer fån Limarí Valley i Chile, 40 mil nordväst om Santiago.  Producenten heter Viña Tabalí, en vingård som startades 2002 av Guillermo Luksic. Vingården drivs av sonen Nicolàs Luksic och vinmakaren och vd:n för vinforman, Felipe Müller.
Druvorna till detta vin kommer från terrasserade vingårdar cirka 24 kilometer från kusten vid floden Limarí.

Maray Limited Edition Pinot Noir 2020 | SB.nr: 92572 – Pris: 189:-

Hur smakar Maray Limited Edition Pinot Noir?

Maray Limited Edition Pinot Noir 2020 är en 100%-ig ungdomlig, saftig och charmig Pinot Noir som är veganvänligt i en cool stil med saftig röd frukt och fin örtkomplexitet. Man får ett nyanserat vin i en glänsande, rubinröd färg.
Doften av de komplexa, fräscha aromerna med en enastående fruktig intensitet är fullt av körsbär, jordgubbar och örtkryddor som är perfekt integrerade med den franska eken. Smaken är fräsch, delikat och välbalanserad med bra syra och vinet har lagrats på franska ekfat i 12 månader.Maray Limited Edition Pinot Noir 2020 är ett utmärkt matvin och passar till mängder av olika rätter, allt från vegetariskt till rätter av ljust kött, gärna kallskuret med lite småplock eller varför inte till italienska pastarätter som spagetti Frutti di Mare. Vinet skulle också kunna fungera till en grillad tonfisk, bläckfisk eller stekt anka. Prova till vår kyckling Piccata här nertill – blir perfekt!
 
Detta är ett lagringsdugligt vin som kan drickas nu eller om lagras rätt i 7-8 år till.

Frågor och svar

Vilken är Chiles största vinregion?

Central Valley regionen är den viktigaste regionen med de flesta koncentrerade distrikten.

Vilka vanliga franska vinvarianter introducerades i Chile?

Cabernet Sauvignon, Merlot, Carmenère och Cabernet Franc.

Vilka internationella producenter samarbetar med chilenska vinproducenter?

Robert Mondavi samarbetar med Viña Errázuriz, Château Lafite Rothschild samarbetar med Los Vascos och Château Mouton Rothschild samarbetar med Concha y Toro Winery.

Vilka nya ursprungsbeteckningar har Chile nyligen fått?

Lo Abarca, Apalta, Los Lingues och Licantén.

Vad är unikt med Chiles utgångsläge för vinproduktion?

Dimmorna som kommer ner över bergen på morgonen ger druvorna deras intensiva fruktiga karaktär.

Läs mer om våra röda viner

Similar Posts