Quinta da Raza har etablerat sig under de senaste åren med ett internationellt rykte på vinkartan för portugisiska viner. Inte bara deras internationellt rykte på vinkartan för portugisiska viner. Inte bara deras sortiment av hållbara produkter gör denna vingård intressant, utan också års erfarenhet och en djup förståelse för deras produktionsprocess.

Vingården har producerat vin sedan 1700-talet och ligger i Portugals berömda Vinho Verde-region. Ett mildt klimat och en rik flora och fauna kännetecknar detta område och ger optimala förutsättningar för druvodling. 

Ett lämpligt exempel på Quinta da Razas potential är Falco portugisisk vitblandning. Namnet på vinet härstammar från en liten falk (Peneireiro), som är typiskt infödd i regionen hos producenten.

Vinet är gjort av tre huvudsakliga druvsorter: Arinto, Azal och Trajadura, och druvorna skördades för hand. Efter en kallpressning sker jäsningen i rostfria ståltankar. Efter jäsning buteljeras vinet i PET och säljs. Förutom produktionen visar Quinta da Raza här också för ett hållbart förpackningsalternativ och gör konsumtionen av vinet övergripande inte bara till en exceptionell utan också till en hållbar smakupplevelse.

PET-flaskor är ett bra alternativ för vin på grund av deras lätta och okrossbara natur, vilket gör dem lätta att transportera och hantera. De är också miljövänliga eftersom de kan återvinnas flera gånger, vilket minskar avfall och koldioxidavtryck. Dessutom ger PET-flaskor bra skydd mot ljus och syre, vilket bevarar vinets kvalitet under en längre tid.

Druvsorterna har en särskild påverkan på vinets komplexitet och smakupplevelse. Arinto och Azal presenterar sig särskilt med sin varietala friskhet och antydningar av primära fruktaromer såsom grönt äpple, apelsin och citrus. Trajadura tillsätter stenfrukt och exotiska aromer såsom honungsmelon, vit persika och aprikos.

Falco Portuguese white blend passar perfekt till medelhavsrätter som couscous med halloumi.

Denna variation av aromer gör Falco till ett utmärkt vin för olika sommarrätter. Lätta rätter som pasta och risotto eller lätta kötträtter, skaldjur och fisk passar utmärkt med balanserade och friska aromer. 

Falco Portuguese white blend är ett vin som eliminerar alla fördomar mot petflaskor och bevisar att hållbar konsumtion inte bara kan vara mer miljövänlig utan också njutbar.

Frågor och Svar

Vilka druvsorter används för Falco White Blend Portugisisk från Quinta da Raza? 

Falco White Blend Portugisisk från Quinta da Raza är gjord av druvsorterna Arinto, Azal och Trajadura.

Vad är historien bakom Quinta da Raza? 

Quinta da Raza är en familjeägd vingård som har producerat vin i flera århundraden. Idag producerar vingården en rad högkvalitativa viner, inklusive det populära Falco White Blend Portugisisk. Gården ligger i Vinho Verde-regionen.

Vad är speciellt med petflaskor för vin? 

De är lättare och mer tåliga än glasflaskor, vilket gör dem lättare att transportera och minskar miljöpåverkan av att använda plast. Dessutom är de återvinningsbara och kan samlas in och återanvändas i många regioner. En annan fördel är att de finns i olika storlekar, vilket gör dem till ett mer flexibelt val för olika tillfällen.
 

Mer information

Similar Posts