Så här på Skärtorsdagen får man skynda till Bolaget som har öppet idag och en stund på lördag. Denna påsk har jag planerat att dricka champagne, för vem kan låta bli en årgångschampagne när den bara kostar 279 kr? Rena lyxen till minipris! Och jag har provat den och gett den tummen upp!

Samtidigt fick jag nyligen en gåva från en vän.

En fin bok i kartonage av Richard Juhlin, en av världens främsta champagne-experter och boken heter ’Champagne Magnum Opus’ som kom ut i höstas och som jag inte hunnit läsa än. Ser verkligen fram emot att få en lugn stund för att läsa.

Så varför inte hålla upp ett glas (eller två) av champagnen Charles Ellner Grande Réserve från superåret 2015 och som vi lanserade i mars! Den är omåttligt populär och nästan redan slut i många systembutiker. Passa på!

Får du inte tag i denna läckra champagne så finns även vår fräscha Sparkling Chardonnay från Australien, Tobacco Road (nr 7942). Ingen champagne och ingen årgång, förstås men ett livligt och piggt, helt ok bubbelvin.

>> Champagne Charles Ellner Grande Réserve 2015 | nr 7960

En ädel Vintage-champagne behöver inte vara dyr – bara god! Den lyxig, håller jämn och bra kvalitet, druvorna kommer från exceptionellt bra vingårdslägen i vinregionen Champagne, har en bra årgång, lång lagringstid och inte minst kommer från ett prestigefullt champagnehus, Charles Ellner i Épernay i Champagne. Pinot Noir är druvan som till 60% finns i detta vin och resten är då Chardonnay, förstås.

Denna champagne har ett finstämt och sofistikerat uttryck, fullt av frukt, elegans, komplexitet och djup. Doften är ljuvlig och klar med blommiga, friska toner. Denna årgångschampagne har en balanserad syra och en finstämd mousse, är generöst nyanserad med många fräscha smaker av röda äpplen, rostat bröd, fransk nougat, mineral, gråpäron och confiterad citron. Bubblorna är nätta och avslutningen har en snygg struktur med en finessrik mineralitet i en utvecklad och krämig eftersmak.

Jag vet att man ska servera en champagne sådär vid 8-10 grader för att få ut det bästa av doften och aromerna, men jag lutar mer åt det kallare hållet och njuter av att titta ett tag på champagnen i kupan, så blir den automatiskt lite varmare efter hand.

Du har väl ostron hemma?

Vi alla på Concealed Wines önskar er alla en riktigt avkopplande påsk!

Similar Posts