Vad ska du göra denna fredagkväll? Vissa människor grubblar och söker efter svar, andra söker spänning – jag tar en kall öl. Och visst kan det bli struligt ibland, men en kall öl brukar lösa det mesta. Gärna en IPA. Den sitter som en smäck en fredagskväll efter jobbet, oavsett jag är hemma eller vi har AW som vi oftast har. Ikväll måste jag hem för fixa, jag ska på middag. Men den korta tiden innan… just den där kvarten, halvtimman av simpel avkoppling, då ska jag ta ut en kall öl ur kylen. Tar en klunk. Lyssnar till vovven och ljudet av tassar över golvet. Håller i den kalla burken. Timeout. Andas. Kopplar av. Och bara njuter.

Gissa vad! Vi har just lanserat en riktig Craft Beer till!

Idahome IPA, ett hantverksöl på burk i India Pale Ale med typisk amerikansk västkustprofil och hela vägen från Idaho och finns just nu i tillfälliga sortimentet på bolaget, förstås i en begränsad upplaga, så passa på!

Mycket smakrik och god, för denna ale är gjord med extra mycket humle och malt, som tvåradig kornmalt, dextrapils-, vienna- och karamellmalt som blandas med humlesorter som CTZ hop oil, zeus, columbus, idaho 7, cascade, chinook och mosaic. Och alla råvaror tas från trakterna runt omkring i Idaho. 

Idahome IPA ligger på 6,7%  och detta är en halvfyllig, uppfriskande och cool något grumlig öl med en mjuk bärnstensfärg i glaset och en skön, lite tät mousse på toppen. I näsan känner man direkt ett gäng jordnära toner som blandas med ett maltigt uttryck. Den fräscha doften av apelsiner möter jästiga inslag av söta biskvier. Smaken ger också en där korta citrustonen och pendlar sedan mellan maltig, söt karamell och mustiga örter. Jag känner en fin balans mellan frukt, humle och malt och rean efter första klunken så får man en munkänsla av att detta är en välsmakande, möjligtvis något blommig och fräsch IPA.

Lite om producenten: Bryggeriet Sawtooth Brewery i Ketchum, Idaho drivs av 2 killar, Kevin Jones och Paul Holle, som också är bryggmästare. De har alltid gillat att dricka öl …. och att åka skidor! Det hänger liksom ihop, säger killarna. Deras verksamhet började med att de redan för 10 år sedan byggde exklusiv öl enbart för baren på Clarion Hotel i Ketchum. Ölen var så populär att de 2015 tappade egen öl på burk under eget varumärke. Idag har de expanderat och man driver även två egna restauranger.

Variation är livets krydda. Undrar om jag ska prova och blanda till en ölcocktail senare för denna IPA vore en perfekt ingrediens för det. Men det tar vi en annan gång…

Njut av din IPA och din fredag!

Similar Posts