sydafrika giraff

Priset är som lägst omkring 4500 kr och det tar mellan 14 till 16 timmar så är du där. Jag pratar förstås om att resa till Sydafrika, ett medelinkomstland med Afrikas största ekonomi och med en stark tillväxtekonomi.

karta cape town

Man säger alltid att USA är stort, men Sydafrika känns gigantiskt, pampigt, så mycket av allt och jag lovar att man träffas rakt i hjärtat av alla upplevelser på vägen. Kruger National Park med en imponerande variationen av vilda djurarter är lika stort som staten Massachusetts. UNISA universitet i Pretoria är det största korrespondensuniversitetet i världen med 250 000 studenter och det finns cirka 30 olika djurarter per kvadratkilometer, vilket är större än regnskogarnas biologiska mångfald. 30 583 km järnvägsspår har lagts, alla pratar afrikaans, det yngsta officiella språket i världen och du kan dricka kranvattnet som är rankat som det tredje bästa i världen. Allt är storslaget till och med vinindustrin.

Tänkte puffa lite inför dina eventuella resplaner för 2022!

Du kommer säkert att få uppleva multum, träffa ett fantastiskt härligt folk, ett fascinerande djurliv och magnifik natur, dricka goda viner – du kommer aldrig garanterat att gömma den resan.  Sydafrika har den äldsta vinindustrin utanför Europa och Medelhavet. Här flödar druvorna Chardonnay, Pinot Noir, Merlot, Cinsault, Riesling, Shiraz, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon och olika Pinotage-sorter.

i vingården
Longridge Wine Estate

Men framför allt finns Longridge Wine Estate, en de biodynamiska vingårdarna som producerar viner med ekologiska och hållbara metoder. Här är vinmakarna antroposof-entusiaster med goda viner som gör att man vill resa dit. Från Kapstadens internationella flygplats hoppar man på ett av de många tågen som går västerut och vid foten av massiva Helderbergbergen ligger Longridge.

Två kompetenta vinmakare som fått internationell uppmärksamhet för sina hyllade viner är Jasper Raats som leder vinmakarteamet tillsammans med sin fru Sally som också är vinmakare. Det Jasper inte vet om biodynamiskt vinmakeri, är inte värt att veta och hans filosofi är tydlig och enkel – att göra världens bästa viner som är naturliga med hållbara metoder, utan tillsatser för att skydda den naturliga miljön men också med omtanke om konsumenterna, vindrickarna. Inga kemiska gödningsmedel och bekämpningsmedel, helt veganskt.

Lyssna på Jasper när man förklarar vad han gör i den här videon >>

Longridge Wine Estate är spritt över 50 hektar mark, varav hälften är planterade med vinstockar. De viktigaste druvsorterna här är Chardonnay, Chenin Blanc, Sauvignon Blanc, Cinsault, Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinotage och Cabernet Franc. Här kan man prova läckra viner hela dagarna, i restaurangen hittar man en god och elegant meny, guidade turer finns för att åka kring i vingårdarna. Här tar man hand om besökare från morgon till kväll.

Intresserad? Bokar gör du förstås genom Winetoruism oline och där kan du läsa mer om aktiviteterna och du kan göra på Longridge.

Prova magnifika Longridge Wine Ekliptika kan du förstås redan göra nu! Vinet finns, precis som varje år, i ett tillfälligt parti på Systembolaget.

Möt av en smakfull Bordeaux-blend i en stilig fruktpalett av mörka, mogna frukter där rök och jordnära toner samsas i kombination med en murrig nyans av blyertsspån. Vinet har en förträfflig, välbalanserad syra med stiliga tanniner. Ett otroligt komplext vin om man ser till priset och med ett långt stilfullt avslut. Vinet har lagrats 24 månader på franska ekfat.

Longridge Ekliptika

Similar Posts