Om inte, så prova och var lite lat! Genom vårt ändrade kundbeteende har online-försäljningen lett till en ökad försäljning på hela 42 procent under 2020. Också det 1:a kvartalet 2021 har gått upp med 78% ! totalt i hela Sverige gentemot förra årets försäljning samma kvartal.  Och allt detta betyder ….

…att fler vågar testa nya viner och andra drycker som inte direkt står på hyllan. Har du aldrig provat handla över nätet från Systemet tidigare? Det är lätt, skapa ett individuellt konto, beställ det du vill och du får hemleverans för 120 kr eller så kan du hämta i butik för 0 kr.

Helt plötsligt får du tillgång till tusentals drycker som av naturliga skäl inte finns i alla butiker eller kanske inte ens finns i det fasta sortimentet. Några av vinerna finns endast några fåtal flasor kvar av och viner som hittills endast funnits på finrestaurangen men kan nu alltså går att beställa.

Här tipsar vi om 4 läckra ’doldisar’ (1 röda viner + 1 vitt)

  • som inte finns i alla butiker eller
  • inte finns i alla butiker eller endast är ordervara i Systemets online-butik!

Predicat Priorat 2016 – elegant och generöst!

Vinregionen Priorat i Katalonien har rykte om sig att ha Spaniens mest kvalitativa viner och detta vin är inget undantag. Ett kap, om jag får tycka! Ekologiska Predicat Priorat 2016 DOC kommer från en av de mest kända familjevingårdarna i området, Grifoll Declara i El Molar. Familjen har gjort viner sedan 1736 och vinerna har en lång och lovsjungen historia. Predicat Priorat är gjort av den klassiska Bordeaux-blenden: Grenache Noir, Carignan och Merlot. Mineraliskt och fruktigt vin med väl utvecklad och avancerad doft- och smakarom. Tänk plommon, körsbär och hallon, tomat och paprika, med stänk av både läder, lakrits, vanilj och kanel. Sammetslena tanniner och ett fint kryddigt, torrt avslut med ektoner. Ett supernajs vin att prova till ostbrickan ellerde de grillade lammkotletterna!

Castion Barbera d’Asti 2017 – matvänligt och prisvärt!

Den uppskattade producenten San Martino di Soave Ernesto och vinmakaren Ernesto Soave i Asti har skapat det underbart fruktiga och eleganta Castion Barbera d’Asti 2017 DOCG av druvan Barbera som gett vinet en stark personlighet. En generös fruktkompott av torkade körsbär, plommon, mörka vinbär, med inslag av sylt och färsk, aromrik balsamico, örtigt, tyffligt och blommigt på samma gång. Mjuka, sammetslena tanniner samt ett schysst inslag av fatkaraktär och med en lång, fin eftersmak. Kryddigt, smakrikt och ljuvliga fattoner samsas i en snygg och lång finish. Viket matvin! Passar till komplexa pastarätter, höjdare till allt grillat, svamp och örter eller med rika, feta livsmedel, så tänk en grillad entrecôte med tryffelbea och råstekt potatis med rosmarin samt mellanlagrade ostar. Ett charmigt vin!

Chateau Bianca Pinot Noir 2017 – kritikerrosat och muskulöst!

Från Oregon och Bianca Winery i Willamette Valley kommer denna fräscha Pinot Noir som har en fenomenal struktur och balans med en len, lätt profil. Chateau Bianca Pinot Noir 2017 är ett nyansrikt vin med massor av karaktär. Ett vin helt gjort på 100% Pinot Noir och som bjuder på en trevlig frukt- och kryddlåda! Ett vin med stram karaktär med viss strävhet och bra syra. Här möts du av mogna moreller och mörka plommon och jordgubbar, sekundärt sedan rökta teblad, kanel och lakrits samt intressanta toner av svart jord och kaffe. Ekfat, kvardröjande finish och busiga tanniner! En Pinot Noir som förför med varje maträtt! Ställ ut på bordet till grillat, passar både nöt, kött och fågel. Schyst till ostarna förstås!

Chateau Bianca Pinot Gris 2017 – stiligt och flärdfullt!

Från samma producent i Oregon, Bianca Winery detta vita vin, Chateau Bianca Pinot Gris 2017. Druvan: Pinot Gris. Ett vin i internationell toppklass. Medelfylligt,mycket välstrukturerat vin med fin balans och ganska kryddigt samlas i en klar och ren smakprofil. Ett torrt och mörkt guldigt vin med full intensitet i de djärva aromerna. Smaker av syrliga äpplen, päron och lite riven limezest. Här känns även på små nyanser av vita aromatiska blomsterknoppar, tropiska frukttoner och ett litet stänk av bivax. Allt blir mjukt och krämigt, varsamt kryddat med örter som körvel och en nypa ingefära. Vinet har lagrats på rostfria ståltankar med resultat friskt och livligt! Pinot Gris är en mångfacetterad druva som passar perfekt till alla umami-rätter, soja, svamp… också ett bra sommarvin med snygg, skön mineralisk skärpa.

Similar Posts