Under the Tuscan Sun

…heter en ny kommande livesänd vinprovning med två av våra godaste italienska viner! Det är den 20:e maj som gäller och även denna gång arbetar vi tillsammans med populära Vnjournalen.se. Vinprovningen kommer även denna gång att ledas av sommelier Love Levander som med kollegan Anna Fundin tillsammans kör den informativa och roliga YouTube-kanalen ’Här var det vin’ !

Denna gång drar vi till Italiens mest välkända vinregion, det soliga Toscana för att smaka på två mycket typiska toskanska viner. Vi kommer att få höra om regionerna det populära och välkända Chianti och den bergiga appellationen Brunello di Montalcino, om druvan Sangiovese, som vinns i båda vinerna och hur olika det kan bli i smak och uttryck. Det blir lite egen enkel cook-along som alla enkelt kan vara med på där du får göra din egen Caprese!  Det blir kul så det är klart att du ska hänga me’ på kvällen den 20 maj kl 19.00!  Kostar inget och tar ungefär 45 minuter!

Och vilka är vinerna?

Det kan vara bra att redan nu handla hem de två vinerna som finns i Systembolagets fasta sortiment, men inte på hyllan i alla butiker. Kolla gärna på länkarna om de finns på ditt lokala bolag, annars är det lätt att beställa dit en flaska eller två. En kort presentation av vinerna:

En omfamnande och solvarm Chianti!

Chianti il Drago e la Fornace 2019 är en moden, mycket fräsch och prisvärd Chianti DOC från familjevingården med samma namn som vinet. Tycker du om den solmogna stilen i dina rödviner, då blir du glatt överraskad för du möts du av vilda mörka, mogna bär och frukter – hallon, vinbär och körsbär – lite rostad tomat, med stänk av blodapelsin och aromatisk salvia. Ett fruktdrivet vin där frukten möter en snygg, inbunden syra med en lätt pepprig och stram snits. Välstrukturerat, fylligt och balanserat!

Det är inte bara den italienska vinkritikern Luca Maroni som prisar detta vin och det finns på vinkartan hos många topprestauranger runt om i Italien som hos Masterchef Valerio Braschi och Dario Cecchini, ägare av den kända Chianti-restaurangen Antica Macelleria Cecchini som ligger i Panzano.  

Kolla här om Chianti il Drago e la Fornace finns i din Systembutik >>

Eleganta och populära Brunello di Montalcino ’Fattoi’
Brunello di Montalcino ’Fattoi’ av årgång 2015 är en stiltypisk Brunello som kommer från distriktet Brunello di Montalcino och fått smeknamnet ’Fattoi’ av den kände familjeproducenten Fattoi Ofelio & Figli. Fattoi är ett stiligt, elegant och välbalanserat vin med en uttrycksfull karaktär som har en fyllig, kryddig och komplex vinprofil. Den ljuvliga fattonen med en aromatisk cederarom sprider sig i näsan tillsammans med en elegant doft- och smakrik palett som domineras av mustiga och generöst tilltagna aromer av torkade mörka körsbär, pomerans, kanel, nougat och tobak – fylliga, härliga och intensiva smaker rakt igenom.

Vinet har lagrats i 3 år på ekfat och har en utmärkt lagringspotential på 5-10 år till under rätt förhållanden. Ett fynd faktiskt för just nu är vinet prissänkt till 249 kr!

Kolla här om Brunello di Montalcino ’Fattoi’ finns i din Systembutik >>

Vad ska du göra nu?

  1. Boka in datum och tid i din agenda 20 maj kl 19.00
  2. Anmäl dig till vår vinprovning på Vinjournalens Facebooksida under vinjetten ”events” i boxen nertill!
  3. Kolla var de två vinerna finns – du hinner beställa hem!
  4. Köp ingredienser för din egen Caprese: Tomater * Mozzarella * Basilika * Olivolja * Salt

Similar Posts