omslagsbildChateau La France Delhomme Médoc

Imorgon startar Sveriges grillmånad maj – om vädrets makter är med oss. För visst kommer du väl också ihåg att det ibland har snöat på 1:a maj? Man kan åtminstone räkna 4 stora helger i maj, så grillchansen är stor…. Så vi börjar med att tipsa om 2 riktigt bra saker: vårens godaste vinfynd, en riktigt läcker Mérlot till superpris och ett fantastiskt gott recept på grillad flanksteak med chimichurri!

Spännande vintips till alla grillade bufféer!

Chateau La France Delhomme Médoc 2016 (nr 81709) är ett kap från lyxiga Médoc Cru Bourgeois, ett finvin, totalt generöst och en otroligt prisvärd topp-Merlot från vinfamiljen Bouey som äger tre vingods i Médoc som går under Crus Bourgeois. Omslagsbilden upptill säger allt. Chateau La France Delhomme Médoc har charmat Robert Parker och fått hela 92 poäng i Wine Advocate och vinet är väl värt sitt pris.

flaska, priser och box

Producenten Maison Bouey Pere Et Fils är kända för att länge ha skapat unika och prisade karaktärsviner och signaturkollektioner som fått medaljer och eloger på internationella tävlingar som exempelvis guldmedalj ”Concours de Bordeaux-2016”, guldmedalj ”Citadelles du Vin-2016″och silvermedalj ”Japan Women’s Wine Awards-2017”.

Chateau La France Delhomme Médoc 2016 är ett torrt, rikt komplext och fatlagrat vin med en lätt saftighet och en vacker mineralitet. Aromatiska dofter i näsan, tänk svarta vinbär, mogna plommon och moreller som koncentreras mycket fint i smaken på detta vin som till 100% är skapat av druvan Merlot. Vinet vittnar om en kraftfull fruktighet med sin mycket täta, mörkröda färg. 

I smaken möts man sedan av en tydlig ton av rostad vanilj och en soft nyans av viol. Hela fruktpaletten toppas av toner som läder, jord, inslag av lakrits och ett litet drag av vitpeppar. Märk också en läcker, något rökig ton.
Chateau La France Delhomme Médoc 2016 har lagrats 12 månader i franska barriquer och är en av de få Rive Gauche-vinerna i Bordeaux som har en hög klassifikation men som är både prisvärt, välgjort och har detta rika djup av vackra accenter.

Nu har du chansen att beställa vinet till superpriset 249 kr!

Surfa in på Bolagets hemsida nu! Du kan beställa en eller flera flaskor, men beställer du 6 flaskor när du ändå är inne på hemsidan, så har du ett riktigt gott vin för en tid framåt och får dessutom en modern och raffinerad förpackning där varje flaska insvept i sidenpapper vilar i en lyxig och genuin träask med lock!

Vi matchar vinet

Chateau La France Delhomme Médoc 2016 är en lyxig matpartner, särskilt om du grillar nötkött eller vilt eller om du bjuder på ett gäng mogna, lagrade ostar! Här matchar vi vinet med en välgrillad flankstek med het chimichurri!

flnskstek och chimichurri

Flankstek ska stekas länge på låg temperatur, så blir den riktigt mör och du behåller kontrollen över köttet. Den kryddstarka chimichurrin är beroendeframkallande och passar både som tillbehör till grillar eller att marinera med. Du kan fixa denna lite i förväg, så den är klar när du börjar grilla. Enkelt:

 • 2 vitlöksklyftor 
 • 2 dl färsk bladpersilja
 • 1 msk korianderfrö, rostade i stekpanna 
 • ½ dl färsk koriander
 • ½ dl färsk mynta 
 • 3 msk olivolja 
 • chiliflingor efter behag 
 • 1 msk fransk senap 
 • 2 msk färsk limejuice 

Mortla sönder de rostade korianderfröna. 
Kör allt i en matberedare tills det är grovt hackat. 
Tillsätt olja och chiliflingor och kör igen tills allt är finhackat.

Grillad flankstek 

 • 500 g flankstek
 • salt och peppar
 • 2 vitlöksklyftor
 • 2 msk olivolja
 • 1/2 dl soja
 • salt och peppar  

Torka, salta och peppra steken på båda sidor och lägg köttet i en zippåse med marinaden. Det kan du med fördel göra redan på förmiddagen. Grilla länge men på låg värme, sådär mellan en kvart och 20 minuter, håll koll med termometer. Bra om köttet är 60° inuti. Täck med folie och låt köttet vila så att safterna stannar kvar i köttbiten. Skiva köttet tvärs över fibrerna precis som med flankstek och servera med chimichurri och pommes eller bakad potatis. 

Similar Posts