Det är DEN kvällen då vi tillsammans med Vinjournalen.se och YouTube-kanalen Här var det vin sänder en virtuell vinprovning som alla kan delta i – helt kostnadsfritt, förstås!

Leder provningen gör sommelier Love Levander tillsammans med sin kollega Anna Fundin, två härliga vinmänniskor och youtubare med sändningar viner, druvor, regioner, matmatchningar och lite annat….

På den livesända provningen den 25 mars kommer vi att prova 2 av våra godaste viner från Jura, en liten vinregion som för många tillhör de franska doldisarna och för vinkonnässörer höjs till skyarna. Men för dig kanske Jura är en oupptäckt pärla?

Här är en kort presentationsfilm med Love och Anna:

2 viner från Jura

Vinerna kan behöva beställas till ditt Bolag, så glöm inte handla vinerna!

Love har valt ut två viner från Frankrikes äldsta vinkooperativ i Jura, Frutière Vinicole d’Arbois som grundades redan 1906 och producenten heter Château Béthanie. Vi provar 2 Chardonnay-viner, ett stilla vin och ett mousserande. Här är en kort presentation:

Côtes de Jura Chardonnay 2019 – (nr. 2292 – 119 kr)

Denna eleganta 100 %-iga Chardonnay med beteckning Arbois AOC har aromer, doft och smak som Love kommer att gå igenom med er den 25 mars. Men vi kan avslöja nu redan att detta är en torr, druv- och regionstypisk Jura-Chardonnay.

Förslag på tilltugg: räk-bruschetta, räksallad, Comté-ost…

Côtes de Jura Chardonnay finns på hyllan hos över 100 Systembolag. Klicka på boxen nedan och se om vinet finns på ditt bolag eller beställ vid behov! Under “Vilka butiker har drycken?” kan du också se vilka bolag som har vinet.

Crémant du Jura Brut – (nr. 74365 – 160 kr)

En mousserande Crémant får endast göras i 7 franka regioner, Jura är en av dessa. Här gör ca 90% av producenterna i Jura sin alldeles egna Crémant, både söta och torra viner. En elegant Crémant är gjord enligt den en traditionella Champagnemetoden. Men detta är en brut (torr) Crémant från samma producent, Château Béthanie.

En mousserande Crémant får endast göras i 7 franka regioner, Jura är en av dessa. Här gör ca 90% av producenterna i Jura sin alldeles egna Crémant, både söta och torra viner. Detta är en brut (torr) Crémant från samma producent om ovan, Château Béthanie, en elegant Crémant är gjord enligt den en traditionella Champagnematoden.

Förslag på tilltugg: fransk getost, serranoskinka, fikon

Crémant du Jura Brut finns endast i Systembolagets beställningssortiment och måste därför beställas till ditt Systembolag eller hem till dig så snart som möjligt. Det gör du genom att klicka i boxen!

Hur du anmäler dig

På Vinjournalens.se Facebook-sida under vinjetten ”Evenemang” kan du anmäla dig! Klicka bara på boxen nedan! Sändningen kommer att börja direkt här i evenemanget klockan 19:00 torsdagen den 25:e mars. Om du ser till att klicka i “jag kommer” så får du en påminnelse strax innan evenemanget startar.

Vi ses väl den 25:e mars kl 19.00?

Similar Posts