rosa ballonger

Ingen alla hjärtans dag utan vin? Vad kan vara mera romantiskt? Ett gott vin är en underbar present men för att imponera lite extra kanske du måste snegla lite utanför boxen. Gör dagen och kvällen till en upplevelse som är något mer utöver vinflaskan. Gör det till en happening med vin istället, planera att göra något extra, något oväntat. Det finns massor med saker som du kan svänga ihop i en hast. Här är några tips:

Happening #1

Håll en vinprovning á la Italien!

Bara du och din partner. Välj ett tema, googla och läs på lite, ni lär er garanterat en del nytt och provar några goda viner. Tema ex.vis Valpolicella – Vilka druvor är de vanligaste? Vad vet vi om druvorna? Smaker? Dofter?

Vinförslag: Tenuta VignegaValpolicella Ripasso Superiore, 139 kr

Druvtypisk, läcker mycket fruktig Valpolicella, perfekt ekologisk representant för vinerna från amaroneregionen Valpolicella gjort av en duktig kvinnlig vinmakerska, Cristiana Bettelli. Tilltugg: italiensk charkbricka är aldrig fel eller beställ hem en pizza Caprese med oliver och mozzarella

småpizzor

Happening #2

Laga en lyxig middag!

Fundera på något exceptionellt att äta men som också lagas ganska enkelt! Smörstekta pilgrimsmusslor har hög lyxfaktor. Tina frysta rensade pilgrimsmusslor långsamt och stek i smör och het panna krydda med salt och peppar och skär en citronskiva för garnering. Trevlig med en matig sallad till. En annan rätt som har det där lilla extra är Spaghetti alla Vongole, med mycket persilja, vitlök och musslor eller en sås på krabba och hummer.

Vinförslag:Tobacco Road Sparkling Chardonnay, 79 kr

Från Australien kommer denna festliga och torra mousserande vinet, en mycket elegant Chardonnay till superpris och som har en skön pärlande effekt. Fräscht med smak av lime, äppelblom, honungsmelon och fräscha örter.

spagetti

Happening #3

Se en bra vinfilm!

Det finns många bra och roliga filmer med tema vin: Sideways, Bottle Shock, The Secret of Santa Vittoria eller den romantiska A Walk in the Clouds med Keanu Reeves som blir kär och hamnar på en familjevingård i Kalifornien. På Prime video finns samtliga filmer.

Vinförslag: Wilhelmshof Pinot Noir, 2018, 149 kr

Ett mat- och pratvin, en tysk Pinot Noir i lättare medelfyllig stil som passar utmärkt att se en film till. Smakrik profil med extra allt: mörka bär, fräscha örter och kryddor som sandelträ, mynta, kanel och krämig nougat. Tilltugg: exempelvis ost, kex och oliver eller godis i form av hjärtan.

film

Happening #4

Blanda till en kärleksdrink!

Kir är till exempel en lättdrucken och klassisk drink som är röd och inbjuder till att garnera ”hjärtligt”. Denna drink för normalt av vitt vin och crème de cassis, en söt likör. Men du kan blanda den med vitt vin och svart vinbärssaft och får en lättare variant. För 1 drink: 2 cl saft och resten fyller på med vitt vin. Garnera med en frukt som du skär till ett litet hjärta!

Vinförslag: Vinette Chardonnay 250 ml, 38 kr

Supergott och lättdrucket allroundvin från Sydafrika på burk, exakt för att blanda 2 drinkar.  Frisk smak av härliga aromer av frukter, äpplen, persika, citrus och örter.

röd cocktail

Similar Posts