På söndag den 31:a maj är det Mors dag, även i Corona-tider och vi vet att många kanske inte kan gratta och krama om sin mamma det här året. Men det betyder inte att firandet är över. Det finns faktiskt massor med roliga saker du kan göra för att visa att du tänker henne. Vi har några bra idéer och tips för att ge mamma lite uppmärksamhet. Presenter och blommor är alltid trevligt, men i nästan alla tips nedan är det verkligen tanken som räknas.

Bor du i närheten av där din mamma bor? Överraska mamma utanför där hon bor med ett plakat som du målat och skrivit på. Gör som ett stort grattiskort. Ring mamma när du är där och kalla henne till fönstret.

Ge henne en flaska med ditt favoritvin och ställ utanför dörren. Håll en virtuell vinprovning, bara ni två. Häll upp ett glas vin tillsammans och du berätta och anspela på några historier om hennes barndom och din.  

Samma sak kan du göra tillsammans med barnen där var och en av dem snabbt får berätta varför de tycker om din mamma eller deras mormor/farmor. Barnen kan också rita små teckningar och vissa upp framför kameran. Vilka är dina favoritminnen med din mamma och när skrattade ni mycket tillsammans? Har du fotografier från resor kanske som du kan visa upp i datorn?

Om du vill lyxa till det lite mer kan du lämna en present utanför dörren. Hitta en korg och fyll den med godsaker! Nu kan du vara kreativ! Lägg spännande exotiska frukter i korgen, laga en läcker efterrätt eller trevliga aptitretare som du gjort och lägg i en flaska vin och lite blommor. Glöm inte en duk, glas och tallrik. Då slipper mamma göra något alls. Allt är redan klart. Hon bara packar in all disk när hon ätit och ställer tillbaka korgen framför dörren – du hämtar!  

Här är två goda och festliga bubbelviner i kombo med något gott att äta och som passar fint på mors dag, lite beroende på vad du packar med i korgen. Håll vinerna kalla tills sista minuten innan du lägger i korgen.

Castiôn Moscato d’Asti nr 7873 – 95 kr är en intensiv spumante från Piemonte och gjord på druvan Moscato Bianco med doftande aromer av blommor och färsk frukt som päron, citrus och några stänk av honung. Detta är ett utmärkt och behagligt vitt, pärlande vin med en speciell aromatisk sötma och rund smak, samt en fräsch finish. Tack vare sin uppfriskande karaktär och den låga alkoholhalten på endast 5,5%, passar den utmärkt som dessertvin som Roquefortfyllda dadlar. Allt du behöver är dadlar, Roquefortost, flytande honung och finhackade pistagenötter. Kärna ur dadlarna med en vass kniv men skär inte rakt igenom. Lägg i små bitar ost i varje dadel, ringla över lite honung och strö på nöter.

Tobacco Road Sparkling Chardonnay nr 7942 – 79 kr en mycket prisvärd och mousserande torr Chardonnay som kommer från Australien och med en skön pärlande effekt. Sakar lime, aromatiska knoppar av äppelblom och syrliga päron med några stänk av honungsmelon och fräscha sommarörter. Ett mycket uppskattat och välgjort vin med en bra struktur och fin balans. Vinet känns friskt och mineraliskt och är ett elegant bubbelvin med ett glittrande och uppfriskande avslut. Vi gjorde lite matigare crostini på getost, fikon och tryffel. Ta en baguette och skär något diagonala skivor. Bred ett tunt lager av getostdip som du rör ihop av créme fraiche och getost. Häll några droppar tryffelolja på varje crostini. Mal över lite svartpeppar och lägg på en skiva prosciutto, en bit fikon och en halv valnöt.

Similar Posts