Men skulle vi verkligen delta i en vinprovning för konsumenter, vi är ju sällan med på mässor och jippon och jag är tveksam, mest för att tiden aldrig verkar räcka till.

Foto: Oscar Lettman

Det var det eminenta vin- och matmagasinet Vinsider som arrangerade vinprovningen tillsammans med bland annat köksproducenten Marbodal tyckte att vi skulle vara med på en vinprovning den 27 oktober på Bondegatan på Södermalm i Marbodals härliga utställning med köksmiljöer. Det var den årliga Vin i köket 2018 man talade om.

Men jag medger att det lät lockande. Här fick vem som helst prova fantastiska viner och hänga i Marbodals snygga inredning. Sagt och gjort. Vi bokade kvällen.

    Foto: Oscar Lettman

Strax innan klockan 18 var vi leverantörer riktigt laddade i lokalerna på Bondegatan, vi hade dukat upp viner, härliga musik, superläckra tilltugg dukades upp av suveräne kocken Sebastian Schauermann och hans team och nu började kön utanför att ringla sig till, vad man minst skulle uppskatta, Sofia kyrka. Kul med så stort intresse och mycket folk!

Här de fem av våra mest populära viner som vi hade med oss, två röda och tre vita viner:

Vår prisvärda och snygga Pinot Noir från District 7 och Scheid Fmily Wines i Monterey AVA. Detta vin har fått internationella priser och utmärkelser och fått topprecensioner världen över och är en av storsäljarna här i Sverige. Mest för att den har en härlig rostad fatkaraktär och en lätt örtighet. Alla goda fruktaromer som ska finnas i en stilren Pinot Noir finns där: mörka, solmogna bär och frukter, med toner sandelträ, kaffe och pomerans. Ett läckert vin!

Besökarna fick även prova District 7 Chardonnay. från denne förstklassige vinmakare som gör så eleganta och rena vingårdsviner och här får man ett friskt och livligt men samtidigt fylligt vin med en mjuk ekarom och med härliga dofter av tropisk frukt och citrus. Lång, fin eftersmak med läckra vaniljtoner. Allting fräscht och balanserat!

Här är en Chardonnay till, bara för att visa spannet och mångsidigheten i druvan. Côte du Jura Chardonnay Vinet kommer från Frankrikes äldsta vinkoorperativ från 1906, Fruitière Vinicole d’Arbois, där man skapat en stilfull och smakrik, mycket torr Chardonnay som fått fina recensioner både i Sverige och internationellt. Underbar blommig smak av honung, citrus och syrliga äpplen. Rund och intensivt ren Chardonnay.

Perdeberg Pinotage, ni kanske vet det vinet som fått poppisnamnet ”zebra-vinet” och blivit en sådan storfavorit. Vinet kommer från Perdeberg Winery i Paarl i Sydafrika och är till 10% framställt av landets handplockade signaturdruva, Pinotage. Här bjuds på ett tätt och mörkt vin med en ljuvlig fruktpalett som kryddas med lite peppar och lakrits. Hur gott som helst och samtidigt mycket prisvärt!

Kanske lika bra att ta med sig ett vin med något lägre alkohol men som faktiskt är både gott och smakrikt? Four Cousins Crisp White  ett fruktigt och aromatiskt vin, syrligt krispigt av krusbär och citrustoner och som passar alldeles utmärkt till lättare mat och tilltugg som vi fick på provningen. Detta är ett fräscht vin med endast 9,5% som är både doft- och smakrikt med fyllighet och hög fruktsyra. Bra alternativ för den som vill dricka lite mindre.

Gå in på Vinsider.se och kolla in deras kommande evenemang och så kanske vi ses nästa gång! Under tiden kan du titta på en kort film och se hur trevligt vi hade på provningen!

Länk finns >> här! 

Tack Vinsider, Sebastian Schauermann, Global Times Group, Marbodal och Electrolux för ett trevligt evenemang!

Similar Posts