Idag lanserades ett gäng nya produkter på Systembolagets Små Partier, bland annat Neumayer’s Erste Lage Riesling från Österrike. Vinet kommer från producentens Rothenbart vingård som är en av de högst belägna terrasserade vingårdarna i Traisental Valley som når upp till 380 meter över havsnivå.

Erste Lage är en kvalitetsbeteckning för enskilda vingårdar som skapats av den Tyska vinodlarorganisationen VDP. Neumayers Riesling kommer från regionen Traisental där det endast finns 4 vingårdslägen med denna klassificering.

Vinbanken ger vinet 4/5 och säger följande:

Smak: Torr, medelfyllig. Fruktig, blommig och exotisk kompott med sött driv.
Omdöme: Sötare helhet och snygg stil.

Missa inte chansen att prova detta fantastiska vin! Klicka här för att se vart du kan hitta närmaste Systembolag med en flaska.

Hoppas alla får en solig och härlig helg,

/Ebba

Similar Posts