Vi har tidigare skrivit om vårt goda rödvin La Dame de Malescot som finns i det ordinarie sortiment på Systemet. Vi skrev då om vingården Chateau Malescot St Exupery, om sagan om den lille prinsen och om Jean-Baptiste Exupéry som störtade under 2:a världskriget.

Men nu ska du få höra! Den här vingården är faktiskt också känd för en annan historia.  En helt sann historia som utspelar sig en kväll den 17 juli, 2007.

….

Ingen hade sett inkräktaren smidigt glida in genom den stora järngrinden vid det ljusa huset inte så långt ifrån den stora vita kupolen i US Capitol Hill, i Washington.

Under kvällen hade ett flertal prominenta familjer samlats för att äta en härlig middag tillsammans. Förrätten hade bestått av en räkcocktail med citron och dill. Sedan hade de inhyrda kyparna serverat gästerna en gudomlig stek med mustig, söt plommonsås och potatis dauphinoises som doftade svagt av vitlök. Något senare på kvällen, efter middagen, går gästerna ut på verandan och nu satt man och avnjöt de sista dropparna av det mycket fina röda, franska slottsvinet med några goda ostar. Man pratade och skojade med varandra.

Helt plötsligt hoppar den maskerade mannen fram från bakom ett buskage. Han har en svart luva på huvudet, håller i en pistol och skriker vilt: ”Ge mig er pengar och värdesaker!” samtidigt som han riktar pistolen mot en ung flicka som darrar av skräck.

”Jag menar allvar!”

Gästerna frös till is! Tankarna snurrade i huvudet på flickans pappa, Michael Rabdau.

Hur kunde man lugna ner den desperata boven, tänkte han när en av gästerna plötsligt frågade rånaren: ”Vill du inte dricka ett glas vin med oss?

Det blev knäpptyst. Rånaren tittade förvirrat runt på gästerna. Till slut tog en klunk och sedan sa han: ”That’s a damn good wine!”

Sedan tog han en klunk till och svalde högljutt.

Michael Rabdau sa med skojfrisk röst: ”Men ta ett eget glas, vet ja’!” En annan gäst sträckte samtidigt fram en hel flaska.  Nu tog rånaren av sig luvan, lät pistolen sjunka och sträckte sig över bordet efter en bit Camenbert.

”Jag kanske har kommit till fel hus”, sa han långsamt och tittade sig omkring.

”Sorry, hör ni!” Sedan bad han om en gruppkram, vände sig om och försvann ut från tomten med ett kristallglas i handen.  Ingen blev av med sina värdesaker och ingen skadades den här kvällen.

Och tänkt vilken tur att det just den här kvällen serverades ett gott, kvalitetsvin från Bordeaux och slottet Chateau Malescot St Exupery, ett 3ème Cru Classé slott. Nu kan du också prova deras vin La Dame de Malescot (art.nr. 5491) som finns på Systemet.  Det här är ett vin som garanterat kan få en tjuv på andra tankar. Ett ursprungstypiskt, balanserat och stramt vin en integrerad fatkaraktär samt en lång och nyanserad eftersmak. Druvorna är Cabernet Sauvignon och Merlot med delar av Cabernet Franc och Petit Verdot.

Similar Posts