För en vecka sedan lanserade vi Murdoch James Pinot Noir i fasta sortimentet på Systembolaget som säljs för 149 kr. Vinet kommer från regionen Martinborough i Nya Zeeland. Dalen där rankorna odlas är omgiven av kullar som skyddar rankorna från vind och regn. Kalla vintrar med snö och heta somrar följda av långa torra höstar skapar ideala förhållanden för odling av druvor speciellt ämnade för odling i svalt klimat. Murdoch James Estate är en av pionjärerna i Martinborough när det kommer till vinproduktion. Roger och Jill Fraser grundade vingården genom att börja odla Pinot Noir och Syrah för över 20 år sedan på regionens typiska terrasser. Deras fokus har alltid varit att producera distinkta viner. Idag är det Rogers son Carl som är vinmakare. Producentens ledord är att vinet görs på rankan, så de sköter sina rankor med mycket kärlek och hårt arbete innan skörd för att på så sätt fånga den unika terroirens karaktär i vinerna. Jordmånen av kalk i Blue Rock vingården ger dem möjligheten att framställa vita viner som kombinerar vibrerande fruktsmaker med en lång, kvardröjande mineralitet samt komplexa röda viner med stark karaktär. Trogen sin terroir är vinerna från Murdoch James smakrika med en elegant struktur.

Art nr: 6242
Pris: 149.-

Klicka här för att se var du kan hitta närmsta butik med en flaska.
Matrekommendationer: Vi rekommenderar vinet till kryddiga rätter som till exempel crispy duck pannkakor, grillad vaktel, kyckling eller halstrad lax och tonfisk.

Tips! Kolla in TV4 Nyhetsmorgon från 2:a december där det lagas mat till bl. a Murdoch James. Klippet hittar du på TV4 Play genom följande länk: http://www.tv4play.se/program/nyhetsmorgon?video_id=3666412

Hoppas ni får möjligheten att prova detta utsökta vin snart!

/Ebba

Similar Posts