Idag är en extra bra dag för oss här på Concealed Wines för vi lanserar vår första tyska öl på Systembolaget. Bryggeriet UERIGE Obergärige Hausbrauerei GmbH lanserar sin Uerige DoppelSticke i Systembolagets exklusiva sortiment. Bryggeriet Uerige grundades 1862 av Wilhelm Cürten i hjärtat av gamla staden i Düsseldorfs centrum. Namnet ”Uerige” (”dåligt humör” på Düsseldorf-dialekt) kom från stamgästerna som ansåg att den dåvarande ägaren alltid var på just dåligt humör!

Uergie DoppelSticke är en stark Altbier som egentligen bryggs för den amerikanska marknaden. Denna typ av öl kallas även den tyska interpretationen av barley wine med fokus på maltighet. Bryggs enligt tyska ”Rheinheitsgebot” av enbart vatten, malt, humle och jäst.

Malt: Pilsner malt, caramel malt, rostad malt

Humle: Spalt Spalter, Hallertauer Perle, Spalt Hallertauer.

För mer information om produkten samt för att hitta närmaste butik med en Uerige DoppelSticke, klicka vidare på följande länk: http://www.systembolaget.se/dryck/ol/uerige-doppelsticke-1163403

Hoppas att du får en chans att prova denna spännande nya produkt!

Skål och Glad Helg!

/Ebba

Similar Posts