Idag har vi bra nyheter! Vi har lanserat två nya goda viner från Italienska producenten Casa Vinicola Bennati i beställningssortimentet på Systembolaget.

Bennati Amarone della Valpolicella

229 kr

Till detta amarone vin har druvorna torkats under tre till fyra månader, vilket ger vinet sin anmärkningsvärda varma bouquet som för tankarna till torkade frukter och kryddor samt en antydan till bittermandel. Vinet har en mjuk, komplex och samtidigt elegant smak med en mörk intensiv röd färg. Passar utmärkt till rådjur, söt-sur asiatisk mat, eller starka ostar (som parmesan), färska fikon och mörk choklad.

För mer information och för att ta reda på vart du kan beställa en flaska, klicka vidare på följande länk: http://www.systembolaget.se/dryck/roda-viner/amarone-della-valpolicella-7077901

 

Bennati Valpolicella Ripasso Superiore

129 kr

Denna Valpolicella har en djup mörkröd färg samt rika smaker och en distikt karaktär. Vinet har en fruktig bouquet med smaker av vanilj och bittermandel. Vinet passar utmärkt till rådjur, biff eller grillat kött.

För mer information och för att ta reda på vart du kan beställa en flaska, klicka vidare på följande länk: http://www.systembolaget.se/dryck/roda-viner/bennati-7235101

Hoppas ni får möjligheten att prova dessa utsökta viner snart!

Skål!

/Ebba

Similar Posts