Idag är vi glada att meddela att vi lanserar två nya produkter på Systembolaget: Champagne Pinot Noir Rosé Sec av Lacourte-Godbillon och Plan de Dieu av Domaine des Pasquiers.

Champagne Pinot Noir Rosé Sec (Lacourte-Godbillon)

Champagnehuset Lacourte-Godbillon startades efter andra världskriget, 1947, då nuvarande ägarens far- och morföräldrar köpte sina egna vingårdar för att göra och sälja Champagne. I början producerade de enbart ett tusental flaskor per år. Nuvarande ägare Géraldine och hennes man Richard tog över år 2006 efter att ha arbetat inom näringslivet på chefspositioner. De beskriver den nya sysselsättningen som en total uppenbarelse! Denna rosé champagne har en härlig ljus- laxrosa färg, med en intensiv doft av röda fruktaromer (svarta vinbär och smultron). Champagnen har en riklig smak av röda frukter samt en viss sötma och en frisk och elegant eftersmak. Se om champagnen finns på ditt bolag här

Art nr: 7611
Pris: 375.-
Matrekommendationer: Varmrökt lax med romsås

Plan de Dieu (Domaine des Pasquiers)
Egendomen Domaine des Pasquiers grundades av den nuvarande ägarens farfar, Paul Lambert. I början var fokus på jordbruk och får; vinodling var bara en komplementär aktivitet. Grundaren var en av de första att byta ut hästar mot traktorer och på 60-talet expanderade han vinproduktionen genom fler tankar och större vingård i Sablet. Från och med 2010 har vingården genomgått ekologisk omvandling. Nu är det Matthieu som är verksam på gården och hans mål är att producera fruktiga, friska viner med lång eftersmak. Detta vin är ett ekologiskt, fylligt vin med en markant doft av röda bär och örter. Dessa dofter bär även över till smaken av vinet som har en ren fruktdriven karaktär med en lång eftersmak. Vinet kommer från Côtes-du-Rhône-Villages i Rhonedalen. Se om vinet finns på ditt bolag här.
Art nr: 2298
Pris: 99.-
Matrekommendationer: Lammfärs på spett
Hoppas att ni snart får chansen att prova dessa nya utsökta produkter.

Skål!

/Ebba

Similar Posts