Spencer Trappist Ale är den enda Trappist alen som bryggs i USA och finns nu tillgänglig på utvalda Systembolaget-butiker. Ölen bryggs vid klostret Saint Josephs’s Abbey i staden Spencer i Massachusetts. Klostret är en så kallad Trappist-gemenskap som lever enligt Rule of St. Benedict, en guide för livet på ett kloster från 500-talet. Denna guide poängterar vikten av ora et labora; “be och arbeta”. Munkarna uppmuntras att vara självförsörjande och erbjuda välgörande tjänster åt andra genom att producera och sälja egenframställda produkter. Så kom idén att starta ett eget bryggeri när en av munkarna, som var intresserad av bryggande, blev inspirerad av europeiska Trappist-bryggerier och ville följa i dessas fotpår. 

En Trappistöl är inte en ölstil utan snarare en beteckning, som garanterar att produkten uppfyller kraven satta av Internationella Trappist Organisationen (ITA). Spencer Trappist Ale är en fyllig, guldfärgad ale i nyanserad stil. Den har en fruktig doft med inslag av torkade aprikoser, kryddor, pomerans, kardemumma, halm och mörkt bröd. Ölen är ofiltrerad och opastöriserad med levande jäst i flaskan för att på ett naturligt sätt kolsyra ölen i flaskan samtidigt som det bidrar till ölens smak och arom.

Följ denna länk för mer information och för att se vilka Systembolaget-butiker som säljer Spencer Trappist Ale.

Skål!

/Emma

Similar Posts