Vi är väldigt glada att meddela att Concealed Wines har lanserat sin första bag in box i Finland! Quinta Do Gradils Red Blend 2014 är ett fylligt vin med smaker av mörka körsbär, björnbär och mogna plommon. Vinet består av 50 % cabernet sauvignon och 50 % touriga nacional. Vingården Quinto do Gradil går tillbaka till 1700-talet och är en av de äldsta vingårdarna i vinregionen Lissabon i Portugal. Vingården har har 120 hektar vinodlingar med ett stort utbud av olika druvsorter. För just denna blandning har producenten valt de två mest välkända sorterna: cabernet sauvignon som är känd världen över för många berömda viner, och touriga nacional; den mest populära portugisiska röda druvan. Vingården ligger i den västra kanten av Serra de Montejunto där jordmånen består av lera och kalksten. Detta i kombination med områdets mikroklimat är vad som gör odlingsförhållanden av druvorna optimala och i sin tur gör vinerna från denna region så speciella. Quinto do Gradils Red Blend kan antingen avnjutas direkt, eller sparas i cirka två år. Vi rekommenderar att dricka vinet till nötkött, vilt, lamm eller varför inte kombinera alla tre och göra en smarrig mixed grill?

Tryck på följande länk för mer information om vinet: http://www.alko.fi/en/products/442708/?fromsearch=true

Om du får chansen, skulle vi varmt rekommendera detta utsökta samt prisvärda vin från Portugal.

Hoppas att ni alla får en riktigt trevlig vecka!

/Ebba

Similar Posts