Den här veckan var en stor vecka för Concealed Wines, då vi lanserade vår första lagrade rom på Systembolaget. Vi har nöjet att presentera: Denizen Merchant’s Reserve Rum från Citizen Spirits.

För många hundra år sedan, när köpmännen i Amsterdam seglade hem från sina långa resor genom de karibiska handelsvägarna, upptäckte man att den lagrade romen på fartygen fick en rikare smak och arom ju längre tid den fick ligga. Dessa holländare började experimentera med att blanda åldrad karibisk rom och sedan sälja den över hela Europa. Detta var när populariteten för rom startade i Europa. Denizen Merchant’s Reserve Rum är en blandning av jamaicansk rom (80 %) som har lagrats i åtta år i amerikanska ekfat på Jamaica, och resterande 20 % kommer från den sista kvarvarande sockerfabriken som producerar brunt socker i Martinique.

Denna intensivt aromatiska rom har tagits fram av Citizen Spirits som skapades år 2006 av Nick Pelis med målet att återföra rom till sin rättmätiga position – kungen av sprit och cocktails. Citizen Spirits hyllar köpmännens hantverk genom att ha framställt en rom med en distinkt blandning av en åldrande jamaicansk rom och ett sällsynt inslag av rom från den historiska franska ön Martinique. Tanken bakom Denizen Merchant’s Reserve Rum var att framställa en idealisk rom för en Mai Tai (följ den här länken om du vill blanda din egen smarriga Denizen Mercant’s Reserve Mai Tai: http://rummixology.com/mai-tai-recipe).

Denizen Merchant’s Reserve Rum kan smuttas ren eller blandas i klassiska rom cocktails. Romen har en smak av ljus fruktig karamell, och balanserade jordnära toner som leder till en lång, slät och kryddig finish. En dryck för alla som tycker en romdrink bör ha: Integritet. Karaktär. Och vågar vi säga det? Själ.

Enjoy!

/ Ebba

Similar Posts