Snart en första öl på Systembolaget!

Under 2014 bestämde vi oss för att börja jobba med öl och sprit produkter. Vi kom fram till att vi borde kunna göra lika bra arbete med dessa produkt segment som vi gör med vin. Gällande öl så har vi kommit fram till att kundens beteende blir mer och mer likt hur en kund väljer vin. Idag när en konsument köper öl så kan man lika gärna köpa en typ av öl, eller ett ursprung, som ett varumärke. Linkande som när en konsument köper vin, man kan tänka sig att köpa ett ursprung, till exemplet Chablis, medan det är mindre viktigt just vilken producent som produkten kommer ifrån, man litar på något sätt på själva ursprunget, eller stil kategorin.

Nog om analys! Vi kommer under april att lansera vår första öl produkt. Det är en öl som kommer från Holland från vår producent Jopen, som håller till i Haarlem i Holland (Inte i New York även om stavning är nästan den samma).

Produkten vi kommer lansera heter Jopen Koyt, och kommer att kosta 34,90 SEK för 33 cl. Alkoholen i denna öl är 8,5 %. Det är en öl, bryggt på ett recept som är jättegammalt, 1407 registrerades receptet. Ölen är väldigt speciell, väldigt smakrik.

Det är en exklusiv lansering och produkten kommer att gå ut i ett 30 – 40-tal butiker. När vi har lanserat produkten så kommer vi att uppdatera våra läsare om just detta projekt.

/Calle

Similar Posts