Mellan den 3-5 juni hade jag möjlighet att besöka Inverse Trade Mission to La Rioja, som är en vinmässa för importörer och vinproducenter från Rioja. Mässan var i regionens huvudstad Logroño.

Efter ett missat plan på grund av storm, ett möte med Keanu Reeves och en extranatt i Amsterdam kom jag äntligen fram till mässan där jag träffade ett flertal trevliga Rioja-producenter. Jag fick tillfälle att prova deras olika viner, allt från traditionella Crianza över Graciano från gamla vingårdar till moderna viner framställda genom ny teknik och på delvis nya druvsorter i regionen, som vit tempranillo.

Det var över 30 grader varmt när vi hälsade på i vingårdarna dagen efter samt på kvällen när vi var på Riojano Joven y Fresco, en gatufest där konsumenter fick möjlighet att prova producenternas nya årgångar av rosé och vitt vin. Det var en mycket trevlig resa och kul att träffa nya samt gamla kontakter.

Salud!

Emma

Similar Posts