I år firar Stockholm öl och whisky 25-år och Concealed Wines var på plats tillsammans med Tuatara i en monter under mässan. Tuatara delade monter med NKB (Nordic Kiwi Brewers) där det bjöds på Tuataras APA (Aotearoa Pale Ale) som finns tillgänglig att köpa på Systembolaget (klicka här för mer information om var du kan hitta din närmsta butik), Sauvinova (Single Hop Pale Ale) och Cone Head (Air Hopped IPA). 2015 års mässa slog återigen alla rekord: 37,100 ölälskare från världens alla kanter.

Visste du att Nya Zeeland har flest bryggerier per capita i något land i världen?

Tuatara Brewing ligger precis utanför Wellington på Nya Zeeland; ett område som också kallas för Craft Beer huvudstaden på södra halvklotet. Tuatara har varit en ledstjärna inom Nya Zeeland craft beer sedan de grundades år 2000, och är känd för sina intensivt-humliga men väl avvägda ales.

Vi vill även passa på att gratulera Tuatara som nyligen vinnit en rad med priser på Brewers Guild of New Zealand Awards, bland annat inom följande kategorier: Champion New Zealand Brewery; Silvermedalj för ’internationell lager’ (med sin Helluva Lager); Guldmedalj för ’Nya Zeeländsk Lager’ (med sin Mot Eureka); Bronsmedalj för ’British Ale’ (med sin Iti); Silvermedalj för ’US Ale’ (med sin London Porter) samt bronsmedalj inom samma kategori (med sin Tu-Rye-Ay); två Guldmedaljer för ’Pale Ale’ (med sin Sauvinova och American Pale Ale) samt en silvermdalj inom samma kategori (med sin Kapai); två silvermedaljer för ’Strong Pale Ale’ (med sina Nui och Double Trouble); Guldmedalj för bästa paketering (med sin Wilder Brew) och många fler! Stort Grattis!

Hoppas ni alla får en fortsatt trevlig vecka!

/Ebba

Similar Posts