Förra veckan åkte jag på semester till Portugal och tog självklart tillfället i akt att besöka en av våra producenter – Quinta do Gradil – som ligger väster om Serra de Montejunto i Lissabon-regionen. Vingården är otroligt vacker med en magisk gul ruin som fasad i mitten av oändliga gröna kullar med vinstockar. Lissabon-regionen (som tidigare kallades för Estremadura) skiljer sig från andra vinproducerande regioner i Portugal för sin komplexitet och mångfald inom sitt geografiska läge, klimat och sin vegetation. Vingården består av 120 hektar vinodlingar med portugisiska och internationella druvsorter som sauvignon blanc, arinto, viosinho, viognier, chardonnay, petit manseng, cabernet sauvignon, tinta roriz, touriga nacional, tannat, petit verdot och syrah. Quinta do Gradil producerar vita, röda och mousserande viner, samt sprit och öl. Ett stort tack till David och Bruno som tog sig tid att visa mig runt vingården samt ta mig igenom sina olika produkter!

Om du skulle befinna dig i området så är Quinta do Gradil ett måste!

Saúde!

/Ebba

Similar Posts