För 2 veckor sedan gick Emma och jag på Welsh Food & Drink Showcasing Event som anordnades av den brittiska ambassaden här i Stockholm. Ett kulinariskt event med smak av Wales. Det var 17 utvalda leverantörer inom mat och dryck som ställde ut sina produkter, och vi fick en chans att smaka och diskutera direkt med leverantörerna. Bland dessa leverantörer fanns det 5 craft brewers, varav två som stack ut lite extra tyckte vi: Monty’s Brewery och Purple Moose Brewery

Monty’s Brewery är ett prisbelönt bryggeri som ligger nära Montgomery, Powys, i hjärtat av Mid Wales, vars öl inkluderar den prisbelönta Sunshine (en gyllene, hoppy, blommig ale), Hilltop (en gyllene ale med en rundad finish och en antydan till honung) och deras senaste tillskott till sortimentet: Masquerade (en glutenfri, gyllene ale med tropiska fruktsmaker och en distinkta doft av Citra humle). Emmas favorit var Masquerade medan jag skulle tipsa om att prova Hilltop! Det var mycket trevligt att prata med Pam och Russ Honeyman, paret som startade Monty’s Brewery. Där Pam är ansvarig bryggare och Russ ansvarar för att utvidga verksamheten både i Storbritannien och internationellt.

Purple Moose Brewery (eller Bragdy Mws Piws som Emma och jag fick lära oss på walesiska från Lawrence, VD för The Purple Moose!) är ett bryggeri med säte i den historiska hamnstaden Porthmadoa i norra Wales – nära Snowdonia bergen. Vi hade chansen att prova deras Elderflower Ale (en pale ale bryggd på Cascade humle i kombination med fläder) – vi rekommenderar båda starkt att prova denna öl! En annan spännande öl som bryggeriet hade i sitt sortiment var deras Decadence (en stark ale som har åldrats i 3 månader i Islay whiskyfat). Denna öl är gjord speciellt för bryggeriets 10-årsjubileum.

Emma och jag tyckte båda att det var riktigt kul att få en smak av Wales och blev båda sugna på att åka och upptäcka mer av Wales!

Hoppas ni alla får en fortsatt trevlig vecka!

/ Ebba

Similar Posts