Första helgen i maj besökte jag några av producenterna vi jobbar med i Bourgogne. Vädret var inte på vår sida, regn hela tiden, men besöken var desto trevligare och landskapet otroligt grönt. Först ut var vår kära Bertrand hos Château de Beauregard i Fuissé. De framställer utsökt Puoilly-Fuissé, Saint-Véran och olike Beaujolais Cru i sin källare. Därefter följde pampiga Château Meursault där vi blev mottagna av Nicolas Laine. Vi gick på tur i deras enorma källare, som till del uppstod redan på 1100-talet. Imponerande arkitektur, spännande historia och goda viner från olika områden i Bourgogne. Kvällarna spenderades i vinstaden Beaune där vi även såg till att hälsa på Domaine Debray. Elisabeth tog emot oss och jag kan varmt rekommendera deras Saint-Aubin och Vosne-Romanée. Alltid kul att lära känna producenterna bättre, höra mer om deras filosofi och få ökad förståelse för deras viner.
Mvh,
Emma

Similar Posts