Adega Cooperativa de Cantanhede

Portugal

Vinkooperativet Adega Cooperativa de Cantanhede är grundat 1954 i Bairrada och är idag en av Portugals ledande vinproducenter.

Mer Info

Az. Agr. Bettili Cristiana

Italien, Valpolicella, Venetien

Azienda Agricola Bettili Cristiana är ett familjeföretag som driver gården Tenuta Vignega vid pittoreska Gardasjön. Fokus ligger på ekologisk vinodling och produktion, och den passionerade Cristiana ansvarar själv för varje steg under vinframställningen.

Mer Info

Az. Agr. Fattoi

Italien, Montalcino, Toscana

Fattoi är en passionerad producent som hyser stor respekt för Brunello di Montalcinos tradition och terroir. I den mest natursköna delen av Toscana, i södra Montalcino, där floderna Ombrone och Orcia möts har Fattoi i flera generationer ägnat sig åt egen vinproduktion. Med stor entusiasm och professionalitet producerar Fattoi viner som har satt Montalcino på kartan över hela världen. Det geografiska läget och de havsvindar som når vinrankorna ger druvorna en optimal mognadsprocess som tillåter Fattoi att producera fantastiska viner. Internationellt har Bruello di Montalcino Fattoi fått en rad utmärkelser och vinmagasinet Wine Spectator gav vinet hela 94 poäng.

Mer Info

Baron-Fuenté

Champagne, Frankrike

Familjen Baron har ägt och odlat mark i Champagne sedan tidigt 1700-tal. Baron-Fuenté grundades 1967 av makarna Gabriel Baron och Dolores Fuenté med endast 1 hektar. Idag sprider sig domänen över 38 hektar vingårdar nära byn Charly-sur-Marne, väster om Epernay. Jordmånen består av märgel, lera och sandsten vilket skapar de bästa förutsättningarna för druvan Pinot Meunier.

Mer Info

Bel Colle – Agricola Bosio s.r.l.

Italien, Piemonte

Bel Colle är beläget i Langhe-området i Piemonte, mellan Verduno och La Morra vilket är det idealiska området för nebbiolo-druvan.

Mer Info

Bodega Ostatu

Spain

Ett familjeföretag som endast arbetar med hållbara produktionsmetoder.

Mer Info

Bodega Tukma

Bodega Tukma i Salta, Argentina, är en liten bodega med 38 hektar vinodlingar.

Mer Info

Bodegas Antonio Muñoz Cabrera

Spain

Det är kombinationen av traditionellt vinmakeri och modernt entreprenörskap som idag förvandlat Bodega Antonio Muñoz Cabrera till en unik referens för muscatelvinproduktionen i Montes de Málaga.

Mer Info

Bodegas Pagos de Araiz

Navarra, Spanien

Vid Pyrenéernas nedre sluttningar i regionen Navara ligger vingården Bodegas Pagos de Araiz.

Mer Info

Bodegas Vinival

Spanien

Bodegas Vinival grundades 1969 i Patacona Beach, Alboraya i Vanecia. Bodegan flyttade till Chiva, 2008 och är idag en av de ledande producenterna i Spanien för viner med ett varierat utbud av vin med olika ursprung framställda av flera olika druvsorter.

Mer Info

Bodegas Viyuela

Ribera del Duero

Under sitt första år på marknaden erhöll Viyela 3 utmärkelser i de tre tävlingar de deltog i: guldmedalj Mondial de Vins de Bruselas, guldmedalj Mundis vini de Alemania och silvermedalj på Salón Internacional del Vino Madrid. Därefter har man deltagit i alla de stora internationella tävlingarna, och har fått priser i dem alla.

Mer Info

Bordeaux Vineam

Bordeaux, Frankrike

2017 erhöll Bordeaux Vineam den högsta miljöcertifieringen, HVE's- Haute Valeur Environementale, certifierat miljöledningssystem AFAQ ISO 14001 och idag är man ledande inom organisk vinodling i Aquitaine för kvaliteten av sina viner.

Mer Info

Caldera Brewing Company

USA

Ett innovativt hantverksbryggeri som arbetar med ledorden kvalitet och miljö!

Mer Info

Cantina Del Giusto

Italien, Toscana

Välrenommerade producenten Cantina Del Giusto är en liten vingård som ligger nära foten av Montepulciano i området Acquaviva och vinfamiljen är känd för att producera viner som Vino Nobile di Montepulciano.

Mer Info

Cantina di Carpi e Sorbara

Emilia-Romagna, Italien

Födelseorten till Lambrusco är Modena – Italiens gastronomiska huvudstad.

Mer Info

Cantina le Cimate

Italien

Cantina le Cimate är en mycket familjär och mysig vingård i Montefalco, Umbrien. Här produceras enastående och kritikerrosade viner.

Mer Info

Cantina Maranzana

Italien, Piemonte

Cantina Maranzana är ett kooperativ som består av 200 medlemmar. Kooperativet grundades 1959 och tillsammans förfogar man över 400 hektar vinodlingar.

Mer Info

Casa de Sabicos

Alentejo, Portugal

Casa de Sabicos har producerat viner sedan andra hälften av 1900-talet, då den nuvarande ägarens mormor, Sabica som var ensamstående med 2 små barn, började odla druvor och startade med vinproduktion i familjens lantbruksaffär.

Mer Info

Castion

Italien, Piemonte

Piemonte är inte bara Barolo och Barbaresco. Där görs även många läckra vitviner – och icke att förglömma: härliga lättbubblande muscatviner med beteckningen Moscato d’Asti.

Mer Info

Cave Kouroum

Libanon

I hjärtat av Bekaadalen på berget Barouks sluttningar i byn Kefraya på en höjd av 1000 meter över havet, finner du Cave Kouroums vingårdar. Här startade Mr. Bassim Rahal sin äventyr i vinvärlden som druvhandlare, innan han 1998 tog beslutet att börja sin resa som vinmakare, för att med all sin kunskap producera sitt första vin.

Mer Info

Celler Coop. Gandesa

Katalonien, Spain

Somdinou är katalanska och betyder "vi är nitton". Ordet anspelar på att det är 19 odlare som står bakom detta vin.

Mer Info

Château Béthanie

Frankrike, Jura

Fruitiere Vinicole D’Arbois grundades 1906 och är det äldsta kooperativet i Frankrike. Kooperativet har spelat en viktig roll i historien och utvecklingen av moderna Jura-viner. Från början kämpade medlemmarna hårt för att skydda namnet på Arbois vilket resulterade i att det blev ett av de första franska appellationerna.

Mer Info

Château Bianca Winery

USA

Château Bianca Winery etablerades 1990 och är en av pionjärerna i den trendiga vinregionen Villamette Valley i Oregon.

Mer Info

Château de la Terrière

Bourgogne, Frankrike

Château de la Terrière ligger i Cercié, mitt i Beaujolaisregionen och drivs sedan 2003 av vinfantasten Grégory Barbet och vinmakaren och oenologen Frédéric Maignet. Här framställs fantastiska viner av druvorna Gamay Noir och Pinot Noir.

Mer Info

Chateau Haut Brandey

Bordeaux, Frankrike

Château Haut Brandey ägs av Yoann Sorbier och vingårdarna ligger i Entre-Deux-Mers, i byn Sainte-Radegonde, 45 km öster om Bordeaux.

Mer Info

Château Malavielle

Frankrike, Languedoc

Madame Bertrand är ägarinna till den biodynamiska vingården Domaine de Malavieille i Languedoc-Roussillon. Vingården arbetar helt efter biodynamiska principer och är övertygade om att en biodynamisk produktion är nödvändig för att framställa ett gott, harmoniskt och robust rödvin.

Mer Info

Chateau Malescot Saint-Exupery

Bordeaux, Frankrike, Margaux

Chateau Malescot St Exupery ligger i Margaux på Medochalvön i Bordeaux. Slottet ägdes på 1800-talet av Jean-Baptiste Exupéry som var farfar till författaren av "Den lille prinsen".

Mer Info

Château Mayne Lalande

Bordeaux, Frankrike

Idylliska vingården Château Mayne Lalande i Bordeaux drivs sedan 1982 av vinmakaren Bernard Lartigue och egendomen har varit i familjen Lartigues ägo sedan sex generationer.

Mer Info

Château Menota

Bordeaux, Frankrike

Château Menota är den äldsta vingården i distriktet Sauternes.

Mer Info

Chateau Morillon

Bordeaux, Frankrike

Château Morillon ligger i norra Bordeaux i den lilla kommunen Campugnan.

Mer Info

Chateau Puy De Guirande

Bordeaux, Frankrike

Chateau Puy De Guirande är ett klassigskt rödvin skapat av Frédéric Nazelli på familjens egendom i Bordeaux.

Mer Info

Château Saint Hilaire

Frankrike, Provence

Saint Hilaire ligger i hjärtat av Provence. En privatägd vingård som producerat vin inom samma familj sedan 1700-talet.

Mer Info

Citizen Spirits LLC

Kalifornien, USA

Citizen Spirits skapades år 2006 av Nick Pelis med målet att återföra rom till sin rättmätiga position - kungen av sprit och cocktails.

Mer Info

Concealed Wines

Mendoza

Svenska vinimportföretaget Concealed Wines startades av två vinintresserade barndomsvänner, Calle och Simon, vars ambition var att ta vinvärlden med storm. Vinintresset och en kärlek till Frankrike fick Simon att läsa färdigt sin sommelierexamen 2003 och sedan flytta till Bordeaux och jobba med vinmakeri. Han återvände till Sverige 2008 för att starta företaget Concealed Wines tillsammans med Calle med ett fokus på att importera unika viner från extraordinära producenter till Sverige, Norge och Finland.

Mer Info

De Morgenzon

South Africa, Stellenbosch

De Morgenzon i Stellenbosch drivs sedan 2003 av Wendy och Hylton Appelbaum och är Sydafrikas mest extraordinära vingård, placerad på kullar högt över havet omfamar den Taffelberget, Cape Point, och Simonsberg. De Morgenzon, som betyder ”morgonsol”, fick sitt namn då gården med sitt höga läge var den första delen av Stellenboschkloof-dalen att möta dagens ljus. Vinmakarnas filosofi är att biologisk mångfald och ekologisk miljö producerar oändligt mycket bättre druvor och att skönheten i gårdens omgivningar ska fångas i varje flaska vin. De rör barockmusik genom vingårdarna och tror att musikens kraft positivt påverkar mognadsprocessen.

Mer Info

Delheim

South Africa, Stellenbosch

Högt uppe på de sydvästra sluttningarna av Simonsberg, ligger vingården Delheim som 1957 togs över av Michael Sperlin, idag en legend inom vinbranschen.

Mer Info

Domaine Alain Mathias

Bourgogne, Frankrike

Efter sin militärtjänstgöring 1979 deltog Alain Mathias vid skörden på en vingård i Chablis. Alain fascinerades så mycket att det kom att bli startskottet på en framgångsrik karriär inom vinets värld.

Mer Info

Domaine Christophe Semaska

Frankrike, Rhone

Historien om Domaine Christophe Semaska börjar 1988, genom återskapandet av en anrik Côte Rôtie egendom, Chateau de Montlys, en kulturskatt som stått orörd sedan franska revolutionen 1789. Egendomen med sitt unika vingårds läge, omgiven av terasserade vingårdar, är än idag den största privata egendomen i Côte Rôtie, producerade mängder av viner före och under första världskriget 1914-1918. Efter att vinmakarna åkt iväg för att delta i kriget och Phylloxeran samtidigt totalförstörde franska vingårdar försvann Château Montlys från de franska finborden under 70 år.

Mer Info

Domaine Clos Roussely

Frankrike, Loire

Loire-dalen ger oändliga mängder av kvalitet och överraskningar. Vinerna från Clos Roussely är ypperliga och i världsklass. Vinregionen Touraine växer på grund av människor som Vincent Roussely, vars hängivenhet speglar sig i de eleganta, rena och livliga vinerna han tillverkar.

Mer Info

Domaine de Juchepie

Frankrike, Loire

När Eddy & Mileine Oosterlinck - Bracke 1985 köpte en "longère", en traditionell fransk bondgård, på toppen av en kulle planterad med gamla vinstockar fanns inte en tanke på att göra om den till vingård. Deras passion till vin ledde dem dock dit, till "Juchepie", en vacker sluttning i hjärtat av "Coteaux du Layon", där välrenommerade ädelsöta viner producerats i århundraden.

Mer Info

Domaine Denis Race

Domaine Denis Race har ett utmärkt läge i hjärtat av Montmains, i den norra delen av Bourgogne. Denis representerar den fjärde generationen vid rodret av vingården och hans dotter Claire följer redan familjetraditionen och hjälper sin far både i vingården och i källaren. Gården är på 18 väl exponerade hektar, med märgel och kalkhaltig jord rik på fossila avlagringar.

Mer Info

Domaine des Chanssaud

Châteauneuf du Pape, Frankrike, Rhone

Domaine des Chanssaud har sedan 1826 ägts av familjen Jaume och ligger i hjärtat av Châteauneuf-du-Papes vingårdar. Jordmånen med runda småstenar har visat sig vara ytterst effektivt för mognaden av druvorna och har lett till ursprungets anseende runtom i världen. Domaine des Chanssaud räknas idag till en av appelationens bästa producenter. Domaine des Chanssaud 2012 kammade nyligen hem hela 18,5 poäng av 20 möjliga av välrenommerade vinjournalisten och kritikern Jancis Robinson som vinmagasinet Decanter har beskrivit som ”världens mest respekterade vinkritiker och journalist”

Mer Info

Domaine des Pasquiers

Frankrike, Rhone

Egendomen grundades av den nuvarande ägarens farfar, Paul Lambert. I början var fokus på jordbruk samt får; och vinodling var bara en komplementär aktivitet. Grundaren var en av de första att byta ut hästar mot traktorer och på 60-talet expanderade han vinproduktionen genom fler tankar och större vingård i Sablet.

Mer Info

Domaine du Château de Meursault

Bourgogne, Frankrike

Château Meursaults ursprung dateras tillbaka till 1100-talet. Allt ifrån hertigar och hertiginnor till prinsar och advokater har huserat i slottet. Efter den franska revolutionen gjordes slottet om till ett vinslott och har sedan dess blivit en av de vackraste och största vingårdarna i Bourgogne. Vinmakare är Emmanuel Escutenaire (Nominée of Trophée des Jeunes Talents 2014).

Mer Info

Domaine du Petit-Metris

Frankrike, Loire

På vingården Domaine du Petit-Metris med sin långa vintradition har man odlat vin i snart 300 år och gården är idag den enda 1: a cru i Loire-dalen.

Mer Info

Domaine FL

Frankrike, Loire

Domaine FL ägs av Philippe Fournier som köpte Chateau de Chamboureau och Domaine Jo Pithon 2005. Resultatet blev Domaine FL uppkallad efter hans föräldrar, Fournier och Longchamps. Husets vinmakare är Hugues Daubercies och som expert- och konsulthjälp anlitas en av Frankrikes bästa och mest kända vinmakare, Stéphane Derenoncourt. 21 av 40 ha har odlas biodynamisk sedan 1997 och övriga sedan 2006.

Mer Info

Domaine Georges Burrier

Bourgogne, Frankrike

Att kvalitetsnivån på Domaine Georges Burrier är hög torde det inte råda någon tvekan om: vinerna finns för närvarande på inte mindre är 11 trestjärniga Guide Michelin-restauranger i Frankrike.

Mer Info

Domaine Maubernard

Bandol, Frankrike, Provence

Domaine Maubernard grundades redan 1830 och är en av de äldsta vingårdarna i Bandol, den mest prestigefyllda appellationen för rött vin i Provence. Idag ansvarar Michel Vidal, barnbarnsbarn till grundaren, för vingården. Bandol är ett av de fräckare vinområdena i Frankrike och utgör en liten kustremsa intill medelhavskusten. Ett vackert landskap med branta klippor där vingårdarna ofta ligger nära havet med vidunderlig utsikt. Maubernard är en av få tillverkare i Bandol som inte producerar vitt vin, då han anser att de viktigaste druvsorterna för vita viner är undermåliga för att producera ett vin av exceptionell kvalitet.

Mer Info

Domingos Alves de Sousa

Douro, Portugal

Vingården Quinta da Gaivosa köptes av Alves de Sousa familjen på 80-talet. De äger ytterligare fem vingårdar vilket gör dem till en av de största oberoende producenterna i Douro.

Mer Info

Domingos Alves de Sousa

Douro, Portugal

Producenten Domingos Alves de Sousa har en lång tradition av att framställa portviner och är 5: e gen. av vinodlare i Douros Valley och man började tidigt att kultivera perfekta druvor för sin portvinsproduktion.  

Mer Info

DÜRR Fruchtsaftkellerei & Getränkevertrieb

Tyskland

I den lilla staden Neubulach i Baden-Württemberg söder om Pforzheim tar man reda på fallfrukten och gör världens bästa cider!

Mer Info

Ezimit Grup

Republiken Makedonien

I vinregionen Ovce Pole ligger den familjeägda vingården Ezimit Vino.

Mer Info

Fabrizio Fabiani Of Azienda Conzia

Italien, Piemonte

Fabrizio Fabiani Of Azienda Conzia är familjeägt och familjen har producerat vin i området sedan början av 1700-talet. Egendomen omfattar 13 hektar vingårdar, varav 2 hektar ligger inom DOCG Dogliani Superiore.

Mer Info

Familia Conesa

Spanien

Familjeproducenten Familia Conesa består av tre familjer som driver vinföretaget som har fått utmärkelser för sin viner både internationellt och på hemmamarknaden.

Mer Info

Forester Estate

Australien, Margaret River

Forester Estate ligger i Yallingup, i den norra delen av Margaret River och grundades 2002 av familjen McKay. Vingårdarna omges av stora eukalyptusträd, områdets största inkomstkälla när skogsindustrin etablerades 1850. Skogsbruket medförde att marken öppnades upp, och blev tillgänglig för vinodling.

Mer Info

Fritz Underground Winery

Kalifornien, USA

Fritz viner har fått beröm av vinentusiaster och kritiker från hela världen och inbjuder besökare att njuta av såväl en gedigen samling fina viner, hisnande vackra vyer, och en rundtur i deras magiska, underjordiska vingård.

Mer Info

Gapsted Wines

Australien

 Vingården Gapsted Wines ligger i norra Alpine Valley och utnämndes till 'Best Alpine Winery'. 

Mer Info

Grifoll Declara

Katalonien, Spain

Grifoll Declara-vingården ligger i El Molar, en stad i Priorat-regionen. Nu i sin femte generation har vingården varit i familjens händer sedan 1880. Idag producerar de röda och vita viner på ett hållbart sätt.

Mer Info

Grimaldi Luigino & C. s.n.c.

Italien, Piemonte

Under fyra generationer har familjen Grimaldi präglat området och har idag en av de mest kända vingårdarna i Langhe och Roero, med alla prestigefyllda appellationer i området, bland annat kan nämnas Dolcetto di Diano d'Alba och Dolcetto d'Alba.

Mer Info

Grönwohlder Vertriebs und Event GmbH

Tyskland

Grönwohlder grundades 2008 av Thorsten Schumacher, som är en passionerad ölbryggare och ölsommelier.

Mer Info

Hegarty Chamans

Frankrike, Languedoc

Omgiven av olivlundar, lavendel och bikupor ligger vingården Hegarty Chamans, i Minervoisregionen i Languedoc. Producenten tycker att biologisk mångfald är viktig och man producerar läckra organiska och biodynamiska viner.

Mer Info

Herederos Bello Berganzo

Spain

På vingården Bello Berganzo föredrar man manuell skörd, så man kan välja druvor av bästa kvalitet!

Mer Info

Hop Federation Brewery Ltd

Nya Zealand

Hop Federation Brewery ligger i hjärtat av Riwaka, som är området för humleodling på Nya Zeeland. 80 procent av bryggeriets öl bryggs med lokalt odlad humle. I Riwaka har bryggeriet kapacitet att brygga 1 200 liter. För större volymer brygger de på kontrakt hos bStudio som ligger i Napier på norrön.

Mer Info

Il Drago e la Fornace

Italien, Toscana

Il Drago e la Fornace ligger i Siena, nära Colle di Val d'Elsa. Förutom sangiovese och trebbiano odlar man även cabernet sauvignon, chardonnay och vermentino.

Mer Info

Inglorious Brew Stars

Det var 2014 som tvillingbröderna Erwin och Benny skapade detta öl som fick namnet efter dras favoritfilm av Tarantino 'Inglourious Basterds'.

Mer Info

Joseph Castan Fine Wine

Frankrike, Languedoc

Joseph Castan Fine Wine är en vinproducent med långa traditioner som dateras tillbaka till 1907. 

Mer Info

Joseph Deshaires

Bourgogne, Frankrike

Joseph Deshaires ligger i Mâconnais-regionen i södra Bourgogne och producerar viner inom appellationen Saint-Véran. Familjen Deshaires och dess ättlingar har varit verksamma i området i över 500 år. Idag äger Frédéric Marc Burrier egendomen med mer än 40 hektarer vinodlingar, varav 20 ha är avsedda för Poilly-Fuissé, 7 ha för Saint-Véran och 8 ha för Fleurie och Moulin-à-vent.

Mer Info

La Canellese

Italien, Piemonte

Den familjeägda producenten La Canellese ligger på gränsen mellan Langhe och Monferrato i Piemonte, som nyligen har blivit en del av World Heritage Site för sina vackra vingårdar och landskap. I ett område som producerar mest vin, har familjen Sconfienza arbetat i generation på att framställa aperitifs, sprit och bitter. Familjen använder sig av utvalda kryddor och örter samt traditionella recept och metoder för att framställa sina produkter.

Mer Info

La Jasse Castel

Frankrike, Languedoc

Domaine La Jasse Castel ligger i Montpeyroux och drivs och ägs av Pascale Rivière som skapade vingården 1998.

Mer Info

Lacourte-Godbillon

Champagne, Frankrike

Champagnehuset Lacourte-Godbillon ligger i Écueil, en PREMIER CRU by i Montagne de Reims.

Mer Info

Lammershoek Winery

South Africa

Lammershoek Farms & Winery grundades egentligen redan 1718 som ett jordbruk men har under åren växt till ett känt vinföretag med 3 olika omtyckta serier av mycket smakfulla viner, både röda, vita och rosé samt ett rött flaggskeppsvin, Libero nr 5.

Mer Info

Les Celliers Associes

Bretagne, Frankrike

Kooperativet Les Celliers Associes grundades 1953 av 12 st lokala äppelodlare i Côtes d'Armor. Under mer än 60 år har Les Celliers Associés utvecklat verklig ciderexpertis. Det traditionella kunnandet kombinerat med moderna produktionsmetoder gör att man kan erbjuda unik cider med särskild identitet och karaktär.

Mer Info

Les Celliers Associés

Bretagne, Frankrike

Det franska ciderkollektivet Les Celliers Associés är en av Frankrikes största producenter inom cider.

Mer Info

Los Haroldos

Argentina, Mendoza

Los Haroldos är ett familjeföretag med över 80 års erfarenhet i vinindustrin.

Mer Info

Louis Dousset

Champagne, Frankrike

Louis Dousset är en liten champagneproducent i Verzenay, i Montagne de Reims, Champganes hjärta, och är känd för 100% Grand Cru Champagner i världsklass. Genom att fokusera på ett fåtal minutiöst utvalda vinplotter och vinstockar i ett begränsat antal byar har Dousset skapat en distinkt, modern champagne som förkroppsligar deras terroir och håller högsta kvalitet.

Mer Info

Maison Bouey

1821 förvärvade Jean Bouey familjens första vinstockar i hjärtat av Médoc.
Nu är Maison Bouey en av de sista familjerna och fristående hus kvar i Bordeaux, med Patrick Bouey som VD och hans bror Jacques, Artistic Advisor, som unik aktieägare .Det historiska arvet av fastigheten är rikt på symboler och landmärken, med sitt historiska namn Château La France och dess 1800-tals torn, ett fransk historisk monument. När han förvärvade gården bestämde sig Patrick för att kalla det "La France Delhomme", en hyllning till sina familjefäder.

Mer Info

Maison Roullet-Fransac

Frankrike

Producenten Roullet-Fransac producerar konjak och likör av kritikerrosad kvalitet. 

Mer Info

Murdoch James Estate Winery

Martinborough, Nya Zealand

Murdoch James Estate, en av pionjärerna gällande vinproduktion i Martinborough, grundades av Roger och Jill Fraser i början av 90 talet.

Mer Info

Negretti

Italien, Piemonte

De två bröderna Massimo och Ezio Negretti driver sedan 2003 den 13 ha stora vingården som gått i arv i flera generationer. Vingården med 75 år gamla vinstockar ligger vackert belägen i Langhe, bland kullarna runt La Morra (UNESESCO´s världsarvslista sedan 2015). Grunden till vinskapandet är deras passion och kärlek till vin. De kallar sig själva unga, dynamiska och spännande. Balansen mellan terroir, tradition och innovation samspelar med ett starkt fokus på att minimera tillsatser, i syfte att producera så naturliga och ärliga viner som möjligt, och offerera en konstant och ihållande god kvalité.

Mer Info

Pereira d’Oliveira

Madeira

Pereira d’Oliveira grundades 1820 och är ett av de få klassiska Madeira-husen. Inhyst i en källare från 1619, ägs denna juvel fortfarande av samma familj. Luís och Anibal d’Oliveira är femte generationen men är på väg att lämna över rodret till Anibals son, Filipe d’Oliveira. Gården ligger i San Martinho, det bästa vingårdsläget på ön, längs med sydkusten. Det extraordinära är att D'Oliveira inte bara säljer Madeira av senare datum, de har också ett unikt och oersättligt lager av riktigt gammal Madeiravin. Vare sig du dricker en Sercial från 1862 eller en Bual från 1922 så har de producerats av samma familj, dvs ingen årgång är köpt från andra vinhus eller odlare.

Mer Info

Pfungstädter Brauerei

Tyskland

Pfungstädter Brauerei – en framgångssaga och öltradition sedan 1831.

Mer Info

Pierre Bourée Fils

Bourgogne, Frankrike

Vinföretaget Pierre Bouree fils grundades i Gevrey-Chambertin på Côte d’Or och drivs idag av familjens unga garde Louis och Jean-Christophe Vallet. Man driver en traditionell vinverksamhet och producerar många uppmärksammade viner med en stor exportpotential.

Mer Info

Priorato de Razamonde

Spain

Priorat de Razamonde befinner sig i hjärtat av Ribeiro regionen i nordvästra Spanien. Allt började med en hektar land av korn, men sedan insåg familjen att det bästa sättet att visa vad deras land har att erbjuda var just att odla och producera vin. Nu består vingården av 12 hektar vingårdar där man odlar främst de vita druvorna treixadura, godello, loureira (som täcker 90 % av odlingarna) men även de röda druvorna brancellao och sousón. Priorat de Razamondes passion är att få sprida Ribeiros viner över hela världen genom att producera viner av endast lokala druvsorter av högsta kvalitet.

Mer Info

Privatbrauerei H. Egerer

Tyskland

Egerer är ett privatägt bryggeri som funnits i över 100 år och under fyra generationer. Bryggeriet grundades av Willhelm Egerer och ägs idag av Franz Luitpold Egerer. Idag räknas bryggeriet till en av de största ölproducenterna i Bayern. Bryggmästaren heter Raphael Zemann och han har lärt sig sitt hantverk i en av de bästa bryggmästarskolorna. Han är känd för sina innovativa ölkreationer och höga kvalitetsanspråk.

Mer Info

Quinta da Calçada

Portugal

En vingård med 100-årig tradition! Detta är en familjevingård i Vinho Verde som producerar vita viner samt roséviner. Quinta da Calçada heter vingården som ligger i Amarantes historiska stadskärna ca 40 minuter från Porto.

Mer Info

Quinta da Raza

Vinho Verde

Quinta da Raza är en vingård som är produktionscertifierade och som specialiserat sig på et flertal intressanta lokala druvor samt skapar riktigt goda vinho verde viner.

Mer Info

Quinta do Sagrado

Douro

Quinta do Sagrado är en av de mest prisbelönta vingårdarna i Douro och har tillhört familjen Calem i 5 genarationer, under 150 år. Quinta do Sagrado tar stor hänsyn till lokala druvsorter, terroir och hantverksmässigt vinskapande, vilket de vill förstärka ytterligare genom minimalt ingripande.

Mer Info

Rhebokskloof Wine Estate

Paarl, South Africa

Den visionära vinmakaren Rhebokskloof Wine Estate ligger i historiska Paarl, dalen som är inbäddad mellan kullarna i Paarl Rock Mountains med sitt sobra och härliga mikroklimat som är så gynnsamt för vinodling. 

Mer Info

Robert A Merry & Co

Golden Vale, Irland

Robert A Merry & Co har en lång tradition av framställning av spritdrycker.

Mer Info

Rose Family Estate

Nya Zealand

Allt började 1978 då Phil och Chris Rose planterade sina första vinstockar intill Wairau River i Blendheim, Marlborough. Det var en tuff start för paret som fick mycket motstånd av grannbönder som inte förstod sig på denna ’nya, fina vintillverkningsgrej’. Efter två års rättliga tvsiter så segrade vinet, och familjen Rose har sedan dess odlat vin här och har nu blivit en av Nya Zeelands mest framgångsrika vingårdar och exporterar sina viner över hela världen. Idag är det barnen Sam, Hamish, Pip, Caroline och Anna samt deras respektive som har tagit över vingården. så man kan lugnt påstå att familjeandan lever vidare.

Mer Info

Rye River Brewing Company

Irland

Mikrobryggeriet och producenten Rye River Brewing Company ligger i Celbridge, en stad med långa irländska öltraditioner.

Mer Info

Sam Miranda Winery

Australien

Sam Miranda Winery är en familjeägd vingård som går helt i italiensk stil både när det glelr viner, druvor och maten.

Mer Info

San Foods

Japan, Nirasaki, Yamanashi-Dep

San Foods grundades 1976 och gör både single malt och blended whisky. Förutom deras stora passion till whisky så säljer San Foods även frukt och egengjord juice.

Mer Info

Scheid Family Wines

Monterey, USA

Vingården Scheid Family Wines startades 1972 av entreprenören Al Scheid som tidigt insåg potentialen i Monterey County och som var en av de första att odla vin i området. Producenten lägger mycket fokus på Monterey som vinregion, och de är övertygade om att de kan producera viner i världsklass till överkomliga priser.

Mer Info

Semedorato

Italien

Gyllene kullar så långt ögat kan se. Där man får känslan av att solen aldrig går ner och doften av olivträd hänger i luften. Här i denna idyll finner man bryggeriet Semedorato som startade år 2014 i den idylliska byn Sommatino på ön Sicilien i Italien. Bryggeriet startades av Francesco Indorato tillsammans med hans partners Carmelo Indorato, Tony Scalia och Calogero Fonti som tillsammans med en av Italiens främsta ölmästare, Amelio Giust, ville dela med sig av sin ölpassion till världen och startade därav Semedorato. En framgångshistoria med siciliansk smak!

Mer Info

Southern Artisan Spirits

USA

Southern Artisan Spirits (SAS) är det tredje lagliga destilleriet i delstaten North Carolina och ligger vid foten av Blue Ridge Mountains, i en stad som kallas Kings Mountain i North Carolina, USA.

Mer Info

Te Mara

Central Otago, Nya Zealand

Te Mara Estate i Central Otago på Sydön i Nya Zeeland har gått från att vara en fårgård till en omtalad vinproducent på bara 10 år. Londonfödda ägarna Janiene Bayliss och David Pratt har förståelse för hela vingårdsmiljön och anpassar den till olika årstider. Te Mara hör till de mest sydliga vingårdarna i världen och druvorna odlas enligt hållbara och ekologiska metoder.

Mer Info

Te Mata Estate

Hawke's Bay

Te Mata Estate är en familjeägd vingård som ligger i Hawke's Bay på Nya Zeeland. Vingården, som etablerades 1896, producerar internationellt kända viner endast från sina egna vingårdar.

Mer Info

The Duchess Drinks Company

South Africa

Allt började när Johannes Le Roux som ville lansera en en akoholfri Gin & Tonic som var minst lika god som den med traditionella drinken med alkohol.

Mer Info

The Five Points Brewing Co.

England, London

Five Points Brewing Company är ett bryggeri baserat i Hackney, London som brygger öl med ett engagemang för kvalitet och samhället sedan 2013.

Mer Info

Tierhoek

South Africa

Tierhoek är en gammal gård belägen 760 m uppe på berget Cederberg i Piekenierskloof, Gården restaurerades och är nu känd för sina världsklassade viner.

Mer Info

Torre Zambra S.R.L.

Abruzzerna, Italien

Vingården Torre Zambra grundades år 1961 och är onekligen en av de mest historiska vingårdarna i Abruzzo-regionen.

Mer Info

Tuatara Brewery

Kapiti Kusten, Nya Zealand

Bryggeriet startade i Carl Vastas trädgård, bland kullarna över Waikanae.

Mer Info

Urban Chestnut Brewing Company (UCBC)

Tyskland

Urban Chestnut Brewing Company har hantverksbryggerier i både St. Louis i USA och i Wolnzach i Bayern.

Mer Info

Van Loveren Family Vineyards – tradition med konsekvens och stolthet

South Africa

Vinproducenten Van Loveren Family Vineyards ligger i Robertson, Sydafrika och grundades 1937 och är landets största familjeägda vinproducent. Idag drivs företaget av familjen Retief där alla familjemedlemmar har en bestämd funktion inom förtaget och de fyra kusinerna Neil, Hennie, Bussell och Phillip leder verksamheten.

Mer Info

Veuve Lafontan et Ses Enfants

Bas Armagnac, Frankrike

Veuve Lafontan grundades 1897 av Leonce Lafontan och har sedan dess förts vidare i tre generationer.

Mer Info

Vigneti Le Monde – tradition, inspiration och miljö

Grave del Friuli

Vigneti Le Monde ligger provinserna Treviso och Pordenone i nordöstra Italien, ett område som började få betydelse redan kring år 1000, under Republiken Venedigs herravälde. Idag täcker vingårdarna Le Monde cirka 70 hektar och vinerna är kända för sin utmärkta kvalitet.

Mer Info

Viña Centenaria – miljövänligt och socialt rättvist

Santa Rita är vingården som grundades 1880 men egentligen först väcktes till ett mer etablerat liv under tidigare 2000-talet. Vinfirman ägs av Claro-gruppen som investerat en hel del i modernisering. Idag har man expanderat och satsar till stor del på exportmarknaden.

Mer Info

Vinette Wine /Stettyn Family Vineyards

South Africa

Det är två företag som ligger bakom detta vin: vinmakarna på vingården och förpackningsmakarna.

Mer Info

Wein- und Sektgut Wilhelmshof

Pfalz, Tyskland

Den kritikerrosade producenten Wilhelmshof i Siebeldingen och hjärtat av Rheinland-Pfalz äger totalt 20 ha vingårdar och är en av de främsta Pinot Noir producenterna i regionen.

Mer Info

Weingut Armin Huber

Kamptal, Österrike

Weingut Huber ligger i hjärtat av Straß i Straßertale och är en av de äldsta vingårdarna i Kamptal. Redan 1459 producerade familjen sitt första vin och gården har sedan drivits vidare i ett oräkneligt antal generationer.

Mer Info

Weingut Eymann

Pfalz, Tyskland

Eymann är ett riktigt familjeföretag med tre generationer på en och samma gård. Rainer Eymann är administratör, verkställande direktör och vinmakare i en person.

Mer Info

Weingut Graf von Weyher

Pfalz, Tyskland

Weingut Graf von Weyher har på 17 ha ett utmärkt vinläge med de bästa förutsättningarna.

Mer Info

Weingut Löffler – en vingård, tre generationer

Tyskland

Vinfamiljen Löffler är en typisk Markgräfler-familj som sedan fyra generationer lever och arbetar tillsammans på sin vackra vingård i Markgräflerland i Baden. Här odlar man äldre lokala druvor spå soliga gröna sluttningar druvor och dessutom producerar man sprit och likörer i eget destilleri.

Mer Info