På en plats där franskt vin möter sydafrikanska smaker finns Marianne Winery. Grundaren kommer från Frankrike och älskade vin, startade det år 2004 i Sydafrika. De använder sig av franska metoder men lägger också till en sydafrikansk touch. Detta gör deras viner speciella och unika, och erbjuder en smak som är en mix av båda platserna.

Historia och läge

Marianne Winery är en speciell plats där de rika vintraditionerna från Bordeaux, Frankrike möter de livliga smakerna från Sydafrika. Grundarna, som kommer från Bordeaux och äger tre vingårdar där, lockades av Sydafrikas skönhet och potential. De ville blanda det bästa från båda världarna för att skapa fantastiska viner. År 2004 etablerade de Marianne Winery på en 32 hektar stor mark i Stellenbosch, Sydafrika, varav 24 hektar används för odling av druvor. Marianne har två moderna vinerier som är inriktade på att producera högkvalitativa viner. Trots deras starka franska bakgrund älskar de att lägga till en sydafrikansk touch i sina viner. Denna mix ger deras viner en unik stil.

Ansträngningar och hållbarhet

Marianne’s sätt att göra vin handlar om att vara hands-on. De plockar druvor för hand och väljer bara de bästa. De lagrar sina viner i speciella fat av fransk ek och akacia-trä. Med hjälp av deras sydafrikanska vinmakare, Jos Van Wyk, och några franska tekniker skapar de några av områdets bästa viner. Marianne tror på att hålla det naturligt när man gör vin. De anser att de bästa vinerna kommer från utmärkta druvor och den vackra mark de växer på.

Viner

Marianne plockar druvor för hand, väljer de bästa och lagrar vinet i franska ek- och akaciafat. De använder både sydafrikanska och franska metoder.

Sammanfattning

Marianne Winery startade år 2004 och blandar franska vintraditioner med sydafrikanska smaker. Den ligger på en stor mark i Sydafrika. De plockar sina druvor för hand och använder speciella fat för att lagra sina viner. Med hjälp av en sydafrikansk vinexpert, Jos Van Wyk, och några franska metoder skapar de riktigt goda viner.

Var ligger Marianne Winery?

Marianne Winery ligger i Stellenbosch, Sydafrika. Den täcker 32 hektar, varav 24 hektar är avsatta för druvodling.

Vad är Marianne Winerys historia?

Grundarna kommer från Bordeaux, Frankrike, där de äger tre vingårdar. De älskade Sydafrika och beslutade sig för att starta Marianne Winery år 2004 på en 32 hektar stor mark.

Vilka druvsorter odlas på Marianne Winery?

Pinotage, Shiraz, Merlot, Cabernet Sauvignon

Vad har Marianne Winerys för filosofi när det gäller vinframställning?

Marianne’s viner blandar deras franska bakgrund med en sydafrikansk touch, vilket gör dem unika. Marianne plockar druvor för hand, väljer de bästa och lagrar vinet i franska ek- och akaciafat. De använder både sydafrikanska och franska metoder. Marianne tror att de bästa vinerna kommer från utmärkta druvor och den mark de växer på. De håller det naturligt i sin vinmakningsprocess.

Vad gör regionen Stellenbosch unik för vinframställning?

Stellenbosch har ett medelhavsklimat med regniga vintrar och varma, torra somrar. Den här typen av klimat är idealisk för druvodling eftersom det säkerställer en balans mellan vinrankornas vegetativa tillväxt och fruktutveckling.

Faktaruta

Producent:Marianne Wine FarmVinmakare:Jos Van Wyk, Thierry HabererÄgare:Charles Axel Paul RodenbachAntal hektar:36Produktfokus:rött vin, vitt vin, rosévin, mousserande vinLand:Stellenbosch, SydafrikaGrundat:2004
Producer address: Marianne Wine Estate, Stellenbosch, Südafrika