I hjärtat av Treviso, Valdobbiadene, ligger Cantina Vedova i det kända området för sina Prosecco DOCG. Med en stark passion för hantverket och en kärlek till landet har Vedova-familjen blivit en av de mest framstående och välkända vingårdarna i Valdobbiadene. Deras familjeföretag startade på 1950-talet, och deras långvariga erfarenhet kombineras nu med moderna teknologier för att producera vin av absolut högsta kvalitet, vilket uppskattas av de mest kunniga vinälskarna.

Historia och läge

Vedova-familjens rötter i Valdobbiadene går tillbaka till 1800-talet. 1982, med den vinframställningskunskap han ärvt från sina förfäder, grundade Luigi Vedova Cantina Vedova. Belägen i Treviso, Valdobbiadene, står vingården i en region känd för sin Prosecco DOCG från Valdobbiadene och Conegliano.

Ansträngningar och hållbarhet

Cantina Vedova betonar sammanslagningen av forntida visdom med moderna tekniker. Luigi Vedovas tidiga insatser inom teknik och forskning understryker vingårdens engagemang för att kontinuerligt höja kvaliteten på deras viner. Varje flaska återspeglar detta löfte.

Viner

Vinerna från Cantina Vedova berättar en historia om landet och dess arv. Vingården producerar främst Prosecco Superiore DOCG och Prosecco DOC och erbjuder en palett som sträcker sig från den exklusiva Rive, med sina specifika handplockningstraditioner, till den framstående Superiore di Cartizze, framställd från utvalda terrasserade vingårdar.

Sammanfattning

Cantina Vedova vingård är inte bara en producent; det är en krönika av Prosecco-tradition. Från Luigi Vedovas grundläggande vision till familjens bestående engagemang är varje flaska en hyllning till Valdobbiadenes rika vinframställningstradition.

Var ligger Cantina Vedova Winery?

Cantina Vedova ligger i Treviso, Valdobbiadene, en region berömd för sin Prosecco DOCG från Valdobbiadene och Conegliano.

Vad är Cantina Vedova Winery historia?

Vedova-familjen har kopplingar till vinframställning i Valdobbiadene sedan 1800-talet. Luigi Vedova, som byggde på denna rika tradition, grundade Cantina Vedova 1982 med betoning på både tradition och innovation.

Vilka druvsorter odlas på Cantina Vedova Winery?

Cantina Vedova odlar främst druvan Glera, som vanligtvis kallas Prosecco.

Vad har Cantina Vedova Winery för filosofi när det gäller vinframställning?

Luigi Vedovas filosofi kombinerar de ärftliga familjetraditionerna inom vinframställning med modern teknik och forskning, med målet att kontinuerligt förbättra kvaliteten på deras viner.

Vad gör regionen Valdobbiadene unik för vinframställning?

Valdobbiadene, särskilt Treviso, är känt för sin Prosecco DOCG. Regionens unika mergel- och kalkstensjordar, kombinerat med den historiska betydelsen och expertisen från familjer som Vedova, gör den unik i produktionen av toppklassig Prosecco.

Faktaruta

Producent:Cantine VedovaVinmakare:Luigi VedovaÄgare:Luigi VedovaAntal hektar:40Produktfokus:Mousserande vinLand:Italien, VenetienGrundat:1982
Producer address: Cantine Vedova SRL, Via Erizzo, Valdobbiadene, Treviso, Italien