Vi befinner oss i Loire. Härlig grönska, vackert landskap, vingårdar och god mat. Angé-Sur-Cher, en liten pittoresk och typisk fransk by med 800 invånare och ligger i hjärtat av vinregionerna Sologne och appellationen Touraine-Chenonceaux.

Här omkring ligger mängder av historiska platser och kulturella sevärdheter oh förutom att det är en kulturell plats, så domineras denna kulinariska del av Loire av vin och turism. Byn och området är en mycket dynamisk plats som välkomnar tusentals turister varje år.

I området dominerar en skön sömnig avslappnad fransk känsla av laissez-faire och livet går sin gilla gång. Campingen är helt gratis, det finns en frisör, ett bageri och en tobaksbar och restaurang.

Touraine-Chenonceaux är en vinregion som ligger i centrala Frankrike och är känd för sina utsökta viner. Med en historia som sträcker sig tillbaka till medeltiden och en mångfald av druvsorter som används i vinerna, är detta en region som verkligen har något att erbjuda för vinälskare.

Geografi

Touraine-Chenonceaux ligger i Loiredalen och är känd för sin vackra landsbygd och de många slotten och klostren som finns i området. Regionen har en variation av jordarter som påverkar smakerna i vinerna, och klimatet är milt med milda vintrar och varma somrar.

Druvor i Touraine-Chenonceaux

Touraine-Chenonceaux är känd för sin mångfald av druvor som används i vinproduktionen. De vanligaste druvorna är Sauvignon Blanc, Chenin Blanc och Cabernet Franc. Dessa druvor ger en unik smakprofil och ger vinerna en fräschhet och fruktighet som är karakteristisk för regionen.

Touraine-Chenonceaux’s vinproduktion

Vinproduktionen i Touraine-Chenonceaux är en hantverksprocess som tar hänsyn till varje enskild druvas egenskaper och försöker bevara dess ursprungliga smaker och dofter. Regionen är känd för sina vita viner som har en hög syra och en livlig fruktighet. De röda vinerna är också mycket uppskattade och har en fyllighet och smaker av röda frukter och kryddor.

Mat och vin

Vinerna från Touraine-Chenonceaux är utmärkta att kombinera med mat och passar särskilt bra till rätter med fisk och skaldjur, kyckling och ljust kött. De vita vinerna passar också bra till ost och förrätter med grönsaker.

Frågor och svar om Touraine-Chenonceaux

Vilka druvor används oftast i vintillverkning i Touraine-Chenonceaux?

– Sauvignon Blanc, Chenin Blanc och Cabernet Franc är de vanligaste druvorna som används.

Vilken typ av smaker är karakteristiska för vinerna från Touraine-Chenonceaux?

– Vinerna har ofta hög syra och en livlig fruktighet med smaker av röda frukter och kryddor.

Vilken typ av mat passar bra att kombinera med vinerna från Touraine-Chenonceaux?

– Vinerna passar särskilt bra till rätter med fisk och skaldjur, kyckling och ljust kött, samt ost och förrätter med grönsaker.

Vilken är den vanligaste druvan i de röda vinerna från Touraine-Chenonceaux?

– Cabernet Franc är den vanligaste druvan i de röda vinerna.

Vilken är den mest kända regionen för vinproduktion i Loiredalen?

– Sancerre är den mest kända regionen, men Touraine-Chenonceaux är också mycket uppskattad för sina viner.