Regionen King Valley, vingårdar

Vinregionen King Valley ligger i nordöstra Victoria i Australien och området ligger jäms med floden King River som bitvis går igenom Alpine National Park fram till landsbygden Wangaratta. Floddalen sträcker sig i norr kring Milawa och Moyhu och ner till delar i söder med bergstoppar på ungefär 800 meter.

Egentligen är detta viktiga vinområde helt perfekt för att odla viner för här trivs verkligen druvorna! Det märks eftersom man i King Valley odlar de flesta druvsorterna av alla vinregioner i Australien. Det finns ytterligare en unik specialitet med King Valley med sitt varierade klimat och sin terräng med floden till bergs och sluttningar. här vurmar man för  italienska viner och druvsorter som trivs oförskämt bra just här. Den bördiga jorden består mest av röd lera och har en bra struktur. Nere i själva dalen så råder lite varmare temperaturer än på de svala bergssluttningarna. Och kanske är det därför som King Valley har ett stort utbud av italienska vinstilar, från mousserande till stilla viner.

I regionen finns till exempel druvor som Saperavi, Sangiovese, Barbera, Nebbiolo, Arneis, Petit Manseng, Merlot, Pinot Grigio, Pinot Gris, Prosecco, Tempranillo, Shiraz, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Marzemino, Tannat. Vermentino … bara för att nämna några druvor som växer här.

Detta är en livlig vinregion där det händer mycket och därför populär bland turister och australiensare som vet att här an man både äta och dricka gott då King Valley och Milawa Gourmet Region är tätt förknippade med varandra.