County Kildare är ett grevskap på centrala Irland, 100 meter över havet och 50 km väster om Dublin men nästan en förort till Dublin, eftersom många pendlar. Men irländare dricker öl, det gör man med besked i både County Kildare och i Dublin. I County Kildare och i staden Celbridge har man bryggt öl sedan 1790-talet.

På Irland finns tusentals pubar, många som även brygger sitt eget öl och bryggeritraditionen har en lång och spännande historia här. När det gäller irländskt öl kanske vi mest tänker på stout och Guinness men det finns många fler varianter och ölstilar. Innan 1700-talet importerades nästan all öl som man drack i Irland vid den tiden från Skottland och England.

På 1800-talet kom sedan Arthur Guinness igång med sitt bryggeri i Dublin och skapade sin berömda stout. Resten är historia. Snabbt öppnade mängder av bryggerier, men idag domineras marknaden av ett antal större bryggerier som Guinness, Murphys och Smithwicks men också av en del mindre hantverksbryggerier som öppnade upp under 90-talet.