DO Pago Guijoso är en Vino de Pago vinareal och ett vingods i kommunen El Bonillo i provinsen Albacete, Castilla-La Mancha, Spanien. Vinarealen Pago Guijoso köptes år 2005.  Hela vinarealen omfattar cirka 3000 hektar där det odlas på ca hälften av området. Den andra hälften är används för jakt.

DO Pago Guijoso har den högsta kategorin på kvalitetsskalan av spanska viner, vilket innebär konsekvent produktion av kvalitetsviner av druvor som odlats här och viner som framställts på Pago Guijoso. De måste även ha lagrats på området.

Pago Guijoso består inte enbart av vinstockar. Det finns även boskap och oliver på området. De första vinstockarna planterades 1985 och det första vinet som släpptes ut på marknaden 1990 producerades av Cabernet Sauvignon.

På en höjd av cirka 1 000 m över havet, täcker vingårdarna ett område på 72 hektar. De huvudsakliga vita sorterna planterade är Chardonnay och Sauvignon Blanc. De viktigaste röda sorterna är Cabernet Sauvignon, Merlot, Tempranillo och Syrah.

Vinstockarna planteras på trellises på stigande sluttningar och har ett droppbevattningssystem. Det kontinentala klimatet bjuder på långa varma somrar och mycket kalla vintrar.