Dry Creek Valley AVA är ett i vindistrikt i Sonoma County, Kalifornien och ligger nordväst om staden Healdsburg. Dalen utgörs av Dry Creek, en biflod till Russian River och är 26 km lång och 3 km bred. Appellationen drar stor nytta av närheten till Lake Sonoma, en reservoar för bevattning i detta relativt torra område.

Vid sekelskiftet och fram till 20-talet var Dry Creek Valley en av Kaliforniens mest framstående produktionsområden för Zinfandel. Under Förbudstiden kom stor del av dalen att omvandlas till att odla plommon, päron och att beskära träd, och mycket av frukten bearbetades av odlare i Healdsburg. Sedan återkomsten av druvproduktion på 1970-talet har Cabernet Sauvignon och Zinfandel blivit de mest planterade sorterna, och Dry Creek Valley AVA har kommit att bli en av Kaliforniens mest framgångsrika Zinfandel producenter. Sauvignon Blanc har i sin tur blivit den viktigaste vita druvsorten i området.

Dry Creek Valley är en pittoresk vinregion belägen i Sonoma County i Kalifornien. Med sin karga och steniga terräng, varma dagar och svala nätter, samt varierande jordmån är det en perfekt plats för att producera viner med komplexa smaker. Här är allt från eleganta vita viner till fylliga röda viner.

Geografi

Dry Creek Valley ligger i norra Kalifornien i Sonoma County. Regionen sträcker sig från Dry Creek i norr och söderut längs Russian River. Området har en stor variation i höjd, med höjder mellan 30 och 450 meter över havet, vilket skapar olika mikroklimat för olika druvsorter. Karg terräng, vulkanisk jord och steniga berg ger en unik karaktär till vinerna som produceras här.

Druvor

I Dry Creek Valley odlas en mängd olika druvsorter, men zinfandel är den mest odlade druvan i regionen. Andra viktiga druvor inkluderar Cabernet sauvignon, Merlot, Syrah, Petite sirah, Grenache, Mourvèdre, Viognier och Sauvignon blanc. Regionen är också känd för sin produktion av frisk och fruktig rosévin.

Vinproduktion

Vinproduktionen i Dry Creek Valley har en historia som sträcker sig tillbaka till mitten av 1800-talet. Idag är regionen hem till mer än 70 vingårdar och vinproducenter som producerar en mängd olika viner i olika stilar och prisklasser. Många av vingårdarna och vinproducenterna är familjeägda och -drivna och fokuserar på hållbar vinodling och produktion.

Frågor och svar

Vilken är den mest odlade druvan i Dry Creek Valley?

– Zinfandel är den mest odlade druvan i regionen.

Vilka andra druvor odlas i regionen?

– Andra viktiga druvor inkluderar cabernet sauvignon, merlot, syrah, petite sirah, grenache, mourvèdre, viognier och sauvignon blanc.

Vad är unikt med jordmånen i Dry Creek Valley?

– Karg terräng, vulkanisk jord och steniga berg ger en unik karaktär till vinerna som produceras här.

Hur många vingårdar och vinproducenter finns det i regionen?

– Det finns mer än 70 vingårdar och vinproducenter i Dry Creek Valley.

Vad är fokus för många av vingårdarna och vinproducenterna i regionen?

– Många av vingårdarna och vinproducenterna är familjeägda och -drivna och fokuserar på hållbar vinodling och produktion.