Azienda agricola Bettili Cristiana är en vingård i hjärtat av Venetien i Italien. Här produceras högkvalitativa viner med stor omsorg och passion. Läs vidare för att lära dig mer om denna vingård och dess viner.

Geografi

Azienda agricola Bettili Cristiana ligger i Valpolicella, en region som är känd för sin Amarone-vinproduktion. Vinrankorna växer på sluttningarna i dalen, med en härlig utsikt över landskapet. Klimatet är varmt och torrt, vilket ger perfekta förhållanden för vinproduktion.

Druvor

Vingården Bettili Cristiana odlar druvsorterna Corvina, Corvinone och Rondinella, som används i produktionen av Amarone. Dessa druvor ger vinerna en intensiv smak med inslag av mörka bär, choklad och kryddor. Dessutom producerar vingården Valpolicella Classico, som är en blend av de tre druvsorterna, och Ripasso, som är en mer strukturerad och koncentrerad version av Valpolicella.

Vinproduktion

Bettili Cristiana använder traditionella metoder för att producera sina viner. Vinrankorna sköts med stor omsorg och skördas för hand för att garantera högsta kvalitet. Efter skörd torkas druvorna på mattor i flera månader för att koncentrera smakerna. Sedan pressas de och lagras på ekfat i minst 24 månader för att utveckla komplexa smaker och aromer.

Vilken typ av viner producerar Bettili Cristiana?

Bettili Cristiana producerar högkvalitativa viner, inklusive Amarone, Valpolicella Classico och Ripasso.

Vilka druvor odlas på vingården?

På vingården odlas huvudsakligen druvsorterna Corvina, Corvinone och Rondinella.

Var ligger vingården Bettili Cristiana?

Vingården ligger i Valpolicella, en region i Venetien i Italien.

Hur länge lagras vinerna på ekfat?

Vinerna lagras på ekfat i minst 24 månader för att utveckla komplexa smaker och aromer.

Vilken typ av smaker och aromer kan man förvänta sig från Bettili Cristianas viner?

Bettili Cristianas viner har intensiva smaker av mörka bär, choklad och kryddor, med komplexa aromer och en härlig struktur

Faktaruta

Producent:Azienda Agricola Bettili CristianaÄgare:Cristiana BettiliLand:Italien, Valpolicella, VenetienGrundat:2000
Producer address: Località Sorsei, 1, 37010 Taborro, Cavaion veronese VR, Italien