Rose Family Estate är en prisbelönt vingård belägen i Marlborough, Nya Zeeland. Vingården är känd för sina eleganta och friska viner med tydliga toner av frukt och blommor.

Historia 

Rose Family Estate grundades av Jonathan och Julia Rose år 2003. Familjen är stolta över att ha skapat en vingård som är helt organisk och certifierad enligt biodynamiska principer. De arbetar ständigt med att utveckla nya metoder för att minska sin miljöpåverkan och maximera kvaliteten på sina viner.

Vinmakning

Vingården producerar huvudsakligen Sauvignon Blanc och Pinot Noir, men har också en mindre produktion av Chardonnay och Pinot Gris. Deras viner är kända för sin fruktighet och friskhet, med en tydlig karaktär av den marlboroughska terroiren. Vinerna är eleganta och har en balanserad syra.

 Utmärkelser

Rose Family Estate har vunnit flera prestigefyllda utmärkelser, inklusive ”New Zealand Organic Vineyard of the Year” och ”New Zealand Wine Producer of the Year”. Deras viner har också blivit utvalda av Air New Zealand för att serveras ombord på deras internationella flygningar.

Vilka druvor producerar Rose Family Estate främst?

Sauvignon Blanc och Pinot Noir.

Är Rose Family Estates viner ekologiska?

Ja, vingården är helt organisk och certifierad enligt biodynamiska principer.

Vad har Rose Family Estate vunnit för utmärkelser?

De har vunnit ”New Zealand Organic Vineyard of the Year” och ”New Zealand Wine Producer of the Year”, bland andra.

Var ligger Rose Family Estate?

Vingården är belägen i Marlborough, Nya Zeeland.

Vad är karakteristiskt för Rose Family Estates viner?

Deras viner är kända för sin fruktighet och friskhet, med en tydlig karaktär av den marlboroughska terroiren. Vinerna är eleganta och har en balanserad syra.

Faktaruta

Producent:Rose Family EstateVinmakare:Sam RoseÄgare:Rose FamilyAntal hektar:19,5Produktfokus:WineLand:Nya ZealandGrundat:1978
Producer address: Rose Family Estate Rapaura Road, Rapaura, Marlborough, New Zealand