Marlborough ligger på toppen av Nya Zeelands södra ö, med Cook Strait i norr och Stilla havet i öster, och har ett maritimt klimat. Detta ger en svalkande inverkan som, tillsammans med några av de längsta soltimmarna i landet, skapar den perfekta miljön för vinodling.
Varma dagar och svalare nätter bidrar till komplexiteten hos den frukt som odlas i Marlborough, särskilt med ett dygnsvariation på cirka 11 grader under sommaren. Det gör att frukten mognar långsamt, vilket ger intensitet och naturligt hög syra; den perfekta kombinationen för att producera utsökt sauvignon blanc som området är extra känt för.

Malborough, Nya Zeelands största vinregion, är känd för sina fruktiga och aromatiska Sauvignon Blanc-viner. Men regionen har mycket mer att erbjuda än så. Med sin unika geografi och en mängd olika druvsorter som odlas här, är det en region som förtjänar att upptäckas.

Geografi

Beläget på Nya Zeelands sydö, mellan Stillahavs- och Tasmanhavet, har Malborough en unik geografi. Regionen har en kustlinje på nästan 200 km och omfattar en mängd olika mikroklimat, från kustnära till inåtland. Denna variation skapar en mängd olika terroir som ger Malborough dess särskilda karaktär.

Druvor

Sauvignon Blanc är utan tvekan Malboroughs mest kända druva, men regionen odlar också andra sorter med framgång. Chardonnay, Riesling och Pinot Noir är några exempel på druvor som också odlas i regionen. Vinmakare i Malborough är också kända för att experimentera med nya druvsorter som Viognier, Gewürztraminer och Grüner Veltliner.

Vinmaking

Malboroughs vinmakare är kända för att använda modern teknik och innovativt tänkande för att producera högkvalitativa viner. Från att välja de bästa druvorna till att använda noggranna vinmakningsmetoder som kall jäsning och lång jästid, är varje steg i produktionen omsorgsfullt övervakat för att skapa viner som speglar Malboroughs unika terroir.

Frågor och svar

Vilka är Malboroughs mest kända druvsorter?

Sauvignon Blanc är den mest kända druvan, men Chardonnay, Riesling och Pinot Noir odlas också med framgång.

Varför är Malboroughs geografi så viktig för vinproduktionen?

Regionens variation i mikroklimat och terroir ger Malboroughs viner dess unika karaktär.

Vilka nya druvsorter experimenterar vinmakare i Malborough med?

Vinmakare experimenterar med druvsorter som Viognier, Gewürztraminer och Grüner Veltliner.

Vad är några av de innovativa vinmakningsmetoderna som används i Malborough?

Kall jäsning och lång jästid är några exempel på innovativa vinmakningsmetoder som används för att producera högkvalitativa viner i Malborough.

Vilken typ av mat passar bäst med viner från Malborough?

Sauvignon Blanc-viner passar utmärkt till skaldjur, fisk och sallader, medan Pinot Noir är ett utmärkt val för lamm eller kyckling.