Quinta do Pinto

Quinta do Pinto – en portugisisk vingård med passion för hållbarhet

Quinta do Pinto är en vingård belägen i Portugal, med ett passionerat engagemang för hållbarhet och högkvalitativa viner. Deras viner är kända för sin elegans och komplexitet, och har belönats med flera priser i internationella vinprovningar.

Historia och läge

Quinta do Pinto är en familjeägd vingård som grundades på 1700-talet. Den ligger i en kullerstensbelagd dal omgiven av olivlundar och skogar i regionen Alenquer, nordväst om Lissabon. Området är känt för sin kalkrika jordmån och gynnsamma klimatförhållanden för vinstockar.

Hållbarhetsarbete

Quinta do Pinto är en pionjär inom hållbar vintillverkning i Portugal. De använder sig av ekologisk odling och arbetar med biodynamiska metoder för att bevara och förbättra jordens kvalitet. De har också installerat solpaneler på gården för att minska sin klimatpåverkan och deras vinproduktion är certifierad som hållbar.

 Viner

Quinta do Pinto erbjuder en variation av viner, från röda viner till vita viner och roséviner. Deras mest kända vin är Quinta do Pinto Estate, en rödvin gjord på druvsorterna Touriga Nacional, Syrah och Aragonez. Det är ett vin med en intensiv smakprofil av mörka bär, kryddor och vanilj, och har en lång eftersmak.

Sammanfattning

Quinta do Pinto är en portugisisk vingård med fokus på hållbarhet och högkvalitativa viner. De erbjuder en variation av viner och deras vinproduktion är certifierad som hållbar. Deras mest kända vin är Quinta do Pinto Estate, en rödvin med intensiv smakprofil av mörka bär och kryddor.

Frågor och svar

Vilken region i Portugal ligger Quinta do Pinto i?

Quinta do Pinto ligger i regionen Alenquer, nordväst om Lissabon.

Vilken druvsorter används i Quinta do Pinto Estate?

Quinta do Pinto Estate görs på druvsorterna Touriga Nacional, Syrah och Aragonez.

Vad är Quinta do Pintos hållbarhetscertifiering?

Quinta do Pintos vinproduktion är certifierad som hållbar.

Vad är Quinta do Pintos mest kända vin?

Quinta do Pintos mest kända vin är Quinta do Pinto Estate, en rödvin med intensiv smakprofil av mörka bär och kryddor.

Vilka hållbarhetsmetoder använder Quinta do Pinto?

Quinta do Pinto använder sig av ekologisk odling och biodynamiska metoder för att bevara och förbättra jordens kvalitet.

Faktaruta

Producent:Quinta do PintoVinmakare:Ana and Francisco Cardoso PintoÄgare:Cardoso Pinto FamilyAntal hektar:250Produktfokus:Rött vinLand:PortugalGrundat:2003
Producer address: 2580-081 Aldeia Galega, Lisbon, Portugal