Castion/San Martino di Soave Ernesto – en historisk vingård i hjärtat av Soave

Castion/San Martino di Soave Ernesto är en av de mest välkända vinproducenterna i Soave-distriktet i norra Italien. Med över 200 års erfarenhet har gården en rik historia och har alltid varit dedikerad till att producera högkvalitativa viner. Gården är belägen i hjärtat av Soave och omges av vackra kullar och berg som skyddar vingårdarna från hårda vindar och ger en unik terroir.

Traditionell produktion med modern teknik

På Castion/San Martino di Soave Ernesto odlas druvorna Garganega, Trebbiano och Chardonnay som skördas för hand för att säkerställa högsta kvalitet. Gården har också moderna produktionsanläggningar som kombinerar traditionella metoder med den senaste tekniken för att producera viner med en unik smakprofil. Vinerna från Castion/San Martino di Soave Ernesto är kända för sin balans och elegans och har vunnit flera internationella utmärkelser.

Hantverk och passion

Hos Castion/San Martino di Soave Ernesto handlar allt om hantverk och passion. Gården har en familjeinriktad inställning och ägarna är stolta över att bevara traditionen och kulturen som har gått i arv i generationer. De arbetar hårt för att skapa unika viner som visar upp Soaves terroir och karaktär på bästa sätt.

En upplevelse för alla sinnen

Att besöka Castion/San Martino di Soave Ernesto är en upplevelse för alla sinnen. Här kan du vandra genom de vackra vingårdarna och prova på några av gårdens bästa viner. Personalen är kunnig och välkomnande och guidar dig gärna genom en provning av de olika vinerna och delar med sig av sin kunskap om vingårdens historia och produktion.

Vilka druvor odlar Castion/San Martino di Soave Ernesto?

Castion/San Martino di Soave Ernesto odlar druvorna Garganega, Trebbiano och Chardonnay.

Vad är unikt med terroiren i Soave-distriktet?

Soave-distriktet har ett unikt klimat med berg och kullar som skyddar vingårdarna från hårda vindar. Jorden i området är också rik på mineraler, vilket ger vinerna en speciell karaktär.

Vad är viktigt för Castion/San Martino di Soave Ernesto när de producerar vin?

Castion/San Martino di Soave Ernesto är stolta över att bevara traditionen och kulturen som har gått i arv i generationer. De är dedikerade till att skapa unika viner som visar upp Soaves terroir och karaktär på bästa sätt.

Faktaruta

Producent:CastionVinmakare:Ernesto SoaveÄgare:Ernesto SoaveAntal hektar:12 hectaresProduktfokus:White Wine, Red Wine, Sparkling WineLand:Italien, PiemonteGrundat:1996Årsproduktion:70000 litres ml
Producer address: Strada S. Martino, 31/int 1, 12053 Castiglione Tinella, CN, Italien