Kilian Hunn: passionerad vinmakare

Kilian Hunn har varit knuten till vinbranschen sedan han var sexton år, och hans passion för vinframställning har bara vuxit sig starkare under åren. Han närmar sig sitt arbete med orubblig entusiasm och ägnar hela sitt hjärta och sinne åt vinproduktionen. Med stor uppmärksamhet på detaljer och ansträngningar tar Kilian hand om sin mark och vårdar vinrankorna och druvorna med enorm kärlek och passion.

Traditionella metoder möter modern teknik

Kilian har hittat ett lysande sätt att förena traditionella vinframställningsprocesser med modern teknik. En av hans metoder är den naturliga odlingen av vingårdarna. Genom att noggrant välja ut de druvsorter som trivs på den bördiga lössjorden i Tuniberg-området ser Kilian till att vinrankorna ger saftiga druvor med exceptionella aromer. Denna harmoniska kombination av tradition och innovation är utmärkande för Kilians vinframställningsfilosofi.

Ett rikt utbud av druvor

Vingårdsområdet vid Kilians vingård erbjuder ett varierat utbud av druvsorter, varav några är djupt rotade i Tunibergregionens vinframställningstradition. Vinrankorna växer på ett 145 miljoner år gammalt kalkstensflak och har en naturlig fördel som gör dem till ett utmärkt val för att producera viner i Bourgogne-stil. Pinot Blanc, Pinot Gris, Chardonnay och Pinot Noir dominerar vingården och skapar en rik blandning av smaker. Som komplement till dessa sorter finns vita druvsorter som Sauvignon Blanc, Gutedel och Müller-Thurgau.

Hur började Kilian Hunns resa inom vinindustrin?

Kilian Hunns engagemang i vinbranschen började när han var sexton år och har fortsatt sedan dess, drivet av hans orubbliga entusiasm för vinframställning.

Vad är det som skiljer Kilians vinframställning från andra?

Kilian kombinerar traditionella vinframställningsmetoder med modern teknik, t.ex. naturlig odling av vingårdar, för att skapa distinkta viner som återspeglar Tuniberg-regionens unika terroir.

Vilka druvsorter trivs på den bördiga lössjorden i Tuniberg?

Vilka druvor finns på Tuniuniberg? Kilian väljer noggrant ut druvsorter som Pinot Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc, Gutedel och Müller-Thurgau som växer exceptionellt bra på Tunibergs lössjord.

Vad gör vingården vid Kilians vingård speciell?

Vinodlingen ligger på ett 145 miljoner år gammalt kalkstensflak, vilket ger druvorna unika egenskaper och bidrar till att skapa viner i Bourgogne-stil.

Hur skulle du beskriva de viner som produceras av Kilian Hunn?

Kilians viner är kända för sina exceptionella aromer, fina smaker och höga typicitet. Varje klunk erbjuder en distinkt och minnesvärd upplevelse för vinentusiaster.

Faktaruta

Producent:Weingut Kilian HunnVinmakare:Kilian HunnLand:
Producer address: Rathausstraße 2, Hamburg, Germany