Weingut Eymann – Ett familjeägt vinhus i hjärtat av Pfalz

Weingut Eymann är en familjeägd vingård belägen i byn Gönnheim i Pfalz-regionen i Tyskland. Vingården har anor som sträcker sig tillbaka till 1600-talet, men det var inte förrän på 1970-talet som familjen Eymann började fokusera på att producera högkvalitativa viner. Idag har Weingut Eymann blivit en av de mest respekterade vingårdarna i Pfalz tack vare sin hängivenhet till kvalitet och tradition.

Tradition och innovation i perfekt balans

Weingut Eymann strävar efter att skapa viner som uttrycker områdets unika terroir samtidigt som de använder modern teknik för att producera viner av högsta kvalitet. De odlar främst druvsorterna Riesling, Spätburgunder (Pinot Noir) och Grauburgunder (Pinot Gris) på sina 20 hektar av vingårdar.

En passion för hållbarhet

Weingut Eymann har en passion för hållbarhet och är en av de första vingårdarna i Pfalz som har infört biodynamisk odling. De arbetar också med att minska användningen av kemikalier genom att använda naturliga gödningsmedel och göra sina egna komposter. Resultatet är viner som är fyllda med smak och karaktär samtidigt som de är hälsosamma för både människor och miljö.

Smaka på Weingut Eymanns viner

Weingut Eymanns viner har vunnit många utmärkelser och har blivit mycket uppskattade av kritiker runt om i världen. Deras Riesling och Spätburgunder har blivit särskilt uppmärksammade för sin höga kvalitet och elegans. Genom att prova deras viner kan du upptäcka smakerna och känslorna av Pfalz-regionen.

Vilka druvor odlar Weingut Eymann främst?

Weingut Eymann odlar främst Riesling, Spätburgunder (Pinot Noir) och Grauburgunder (Pinot Gris).

Vad är Weingut Eymanns filosofi när det gäller hållbarhet?

Weingut Eymann har en passion för hållbarhet och använder biodynamisk odling och naturliga gödningsmedel för att minska användningen av kemikalier.
 

Vad har Weingut Eymann blivit uppmärksammad för?

Weingut Eymanns Riesling och Spätburgunder har blivit särskilt uppmärksammade för sin höga kvalitet och elegans.

Vilken typ av vingård är Weingut Eymann?

Weingut Eymann är en familjeägd vingård.

Faktaruta

Producent:Weingut EymannVinmakare:Vincent EymannÄgare:Familjen EymannAntal hektar:15 hectaresProduktfokus:White Wine, Red Wine, Sparkling WineLand:Pfalz, TysklandGrundat:1962Årsproduktion:100.000 liters ml
Producer address: Ludwigstraße 35, 67161 Gönnheim, Deutschland