Stettyn Family Vineyards är en vingård belägen i Sydafrikas vackra, Breede River Valley. Här producerar familjen Stettyn högkvalitativa viner med fokus på att visa upp regionens unika terroir. Vingården Stettyn köptes 1818 av familjen Botha som nu har ägt gården i 8 generationer. Med många års tradition, innovation har duktiga vinmakare skapat en serie av handgjorda, omtyckta reserva och flaggskeppsviner och även omtyckta alkoholfria drycker. 

Druvor, jordmån och klimat

Inbäddat vid östra foten av Klein Drakenstein-bergen, ungefär 15 kilometer norr om den äldsta staden Villiersdorp, ligger vingården och vineriet. På dessa sluttningar på olika höjder finns varierande jordtyper, men just för Chardonnay-druvan gäller vit sandsten. Här finns en magnifik och avkopplande naturskön miljö och idag har vingården en totalyta på 68 hektar med planterar druvor som Cabernet Sauvignon, Shiraz, Pinotage, Chardonnay och Sauvignon Blanc. 

 Vinprovningar på vingården

Stettyn Family Vineyards erbjuder vinprovningar där man får möjlighet att smaka på deras spännande viner och lära sig mer om vinproduktionen på plats. Vingården har också en restaurang som serverar mat som är väl matchad med vinerna. Ett besök på vingården är ett måste för vinälskare som besöker Breede River Valley. 

Vilka druvor odlas på Stettyn Family Vineyards?

Cabernet Sauvignon, Shiraz, Pinotage, Chardonnay och Sauvignon Blanc.

Använder Stettyn Family Vineyards kemiska tillsatser i vinproduktionen?

Nej, vingården använder minimalt med kemiska tillsatser och odlar druvorna på ett ekologiskt och hållbart sätt.

Vilka utmärkelser har Stettyn Family Vineyards vunnit?

Vingården har vunnit flera guldmedaljer vid internationella vinmässor.

Erbjuder Stettyn Family Vineyards vinprovningar?

Ja, man kan besöka vingården och delta i vinprovningar för att smaka på deras spännande viner och lära sig mer om vinproduktionen.

Har Stettyn Family Vineyards en restaurang?

Ja, vingården har en restaurang som serverar mat som är väl matchad med deras viner.

Faktaruta

Producent:Botha FamilyProduktfokus:vitt vinLand:SydafrikaGrundat:1818
Producer address: R43, Villiersdorp, 6848, South Africa